LAKIALAN HUMAANI INNOVAATTORI


Vuonna 2004 perustettu Fondia kulkee juridisten palveluiden tuottajana omaa polkuaan, ja se luottaa vahvojen asiantuntijatiimien avulla tuotettuun laaja-alaiseen palveluun. 

Fondian markkinapositio on yhdistää asianajomaailman juridinen osaaminen yritysten sisäisille juristeille ominaiseen liiketoimintalähtöiseen toimintamalliin, ja sen tavoitteena on olla ensisijainen valinta kaikenkokoisille yrityksille eri liikejuridiikan tarpeisiin. Fondia tarjoaa palveluja innovatiivisella tavalla ja inhimillisellä otteella, jota tukee strategia, jonka keskiössä ovat asiakkaat, henkilöstö ja teknologia. 

Pohjoismaiden ainoa listattu lakitoimisto on edelläkävijä perinteisellä alalla. Kattavan uran suurten yritysten johtotehtävissä tehnyt, nykyinen Fondian toimitusjohtaja, Leena Hellfors, halusi siirtyä liikejuridiikan pariin noteerattuaan yrityksen arvomaailman ja poikkeuksellisen tavan toimia. 

”Mitä pidemmälle työurani on edennyt, sitä merkityksellisemmäksi koen yrityksen edustaman arvomaailman”, mainitsee diplomi-insinööritaustainen Hellfors. 

Vahva arvopohja ja kulttuuri 

Fondian henkilöstö eli Fondiaanit vaativat itseltään ja toisiltaan paljon – alalle tyypillisesti päivät saattavat joskus venyä. Fondia on aina kiinnittänyt huomiota henkilöstön hyvinvointiin sekä työn ja vapaa-ajan tasapainoon. Työaikaa ja työkuormaa seurataan säännöllisesti. 

”Yritys tai sen asiakkaat eivät hyödy uupuneista työntekijöistä. Vahva osaaminen, tuloksellisuus ja hyvinvoiva henkilöstö eivät ole mahdoton yhtälö”, sanoo Hellfors. 

Fondialle myönnettiin tänä vuonna Siqni-henkilöstökyselyn lopputuloksena, poikkeuksellisen hyvästä yrityskulttuurinjohtamisesta kertova, Future Workplaces -serfikaatti. 

”Arvopohjainen ketju alkaa tavastamme rekrytoida. Osaamisen lisäksi meille on tärkeä löytää kulttuuriimme sopivia henkilöitä ja rekrytointiprosessi on monesti vaativa. Useiden eri haastattelujen avulla varmistetaan molemminpuolinen halu ja sopivuus työskennellä Fondialla”, toteaa Hellfors. 

Lakiosasto tuotetaan palveluna 

Fondian lakiosastopalvelumallissa asiakkaalle muodostetaan Fondian juristeista nimetty tiimi, jossa yhdistyy toimialaosaamisen lisäksi eri oikeusalojen osaaminen. Asiakasta palvelevat henkilöt eivät vaihdu toimeksiantojen välillä, vaan toiminta asiakkaan ja tiimin välillä on jatkuvaa. Palvelu on ennakoivaa, jatkuvasti kehittyvää, läpinäkyvää ja helposti muokattavissa asiakkaan tarpeiden muuttuessa. Samassa tiimissä voi olla Fondian juristeja eri maista asiakkaan tarpeiden mukaisesti. 

”Haluamme madaltaa kynnystä juridisten palvelujen käyttämiselle ja palvelumme skaalautuu pienestä startup-yrityksestä isoihin pörssiyhtiöihin asti”, kuvaa Hellfors. 

Edelläkävijyys näkyy myös teknologian hyödyntämisessä. Teknilliseen fysiikkaan ja lääketieteelliseen tekniikkaan erikoistunut Hellfors kokee, että teknologian avulla lakipalveluita voidaan tuottaa tehokkaammin: ”Uskon, että mm. koneoppimisen, tekoälyn ja automaation avulla voidaan helpottaa rutiinitöitä ja sitä kautta vapauttaa juristien aikaa asiakaskohtaamisille ja vaativimmille asiakastöille.” 

Normaalin liikejuridiikan palveluiden lisäksi Fondian asiakkaita palvelee oikeusteknologiaan ja oikeusmuotoiluun erikoistunut juristitiimi, joka hyödyntää toiminnassaan esimerkiksi muotoiluajattelun toimintamalleja. 

ASIAKASKESKEISYYDEN JA OSAAMISEN TAUSTALLA VAIKUTTAVAT FONDIAN ARVOT. ARVOT KUULUVAT ENGLANNIKSI SEURAAVASTI: 

Pride & Passion: 

  • Dare to Create – Yes you can 
  • My Place to Work – Be yourself 
  • Law Made Smart – Minding our customers’ business is our business 
  • Give and receive – We help each other shine 

FONDIA 

  • Perustettu vuonna 2004 
  • Toimii 4 maassa (Suomi, Ruotsi, Liettua, Viro) 
  • +110 juristia 
  • Yli 250 jatkuvan palvelun asiakasta. Yli 2000 toimeksiantopohjaista asiakasta. 
  • Liikevaihto 19,4 miljoonaa euroa (2020) 
  • Nasdaq First North Growth Market -listattu yritys 

Tutustu tarkemmin: fondia.com

Jaa tämä artikkeli


CEO