Lääkäri haluaa pysyä lestissään


Miikka Peltomaa hyödyntää PlusTerveyden ammatillista palvelua, mikä mahdollista keskittymisen omaan työhön numeroiden pyörittämisen sijaan. Peltomaa toimii nykyisin Coronaria Uniklinikan vastuulääkärinä.

Moni yksityislääkäri tuskailee aikaa ja energiaa vievän taloushallinnon kanssa. PlusTerveys Lääkärit Oy luo lääkäreille työympäristön, jossa he saavat keskittyä ydinosaamiseensa eli potilaan hyvään hoitoon.

Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Miikka Peltomaa päätyi työsuhteeseen PlusTerveyteen 12 vuotta sitten käytännön syistä. Oman lääkärikeskuksen taloushallintoon tuhrautui liian paljon aikaa.

”Hoidin yritykseni taloushallintoa kirjanpitäjän kanssa, mutta totesin, että siinä menee lääkärin aika hukkaan. Yritin huonolla osaamisella tehdä asioita, jotka joku muu tekee helposti ja paremmin”, hän kertoo.

”Olin huojentunut, kun pääsin varsin kohtuullisin kustannuksin pois epämukavuusalueeltani taloushallinnosta ja sain keskittyä omaan työhöni.”

Kun Peltomaa siirtyi PlusTerveyteen, hän jatkoi fyysisesti samoissa paikoissa entisissä töissään, mutta sai käyttöönsä ison toimijan osaavat palvelut ja työsuhde-edut. Peltomaan lääkärinpalkkiot tuloutuvat hänen kustannuspaikalleen PlusTerveydessä, joka maksaa hänelle kuukausipalkan. Työntekijä voi ryhtyä PlusTerveys Oy:n osakkaaksi, minkä Peltomaa on tehnyt.

Kotimaiseen PlusTerveys-konserniin kuuluva PlusTerveys Lääkärit Oy on yksi Suomen suurimmista yksityisiä lääkäri-, fysioterapia- ja psykoterapiapalveluita tuottavista terveyspalveluyrityksistä. Sillä on kattava yli 20:n eri alan erikoislääkäreiden verkosto yhteistyökumppaneiden toimipisteissä ja psykiatrian erikoislääkäriasemat Helsingissä, Kouvolassa ja Turussa sekä psykoterapiatoimipisteitä ympäri maata. Ajalle löytyy parempaa käyttöä Peltomaa on käyttänyt paperitöistä vapautuneet tunnit hyödyksi potilastyöhön, vapaa-aikaan ja vapaaehtoistyöhön.

”Johdan Helsingin Musiikkitalossa muusikkopoliklinikkaa, opetan Sibelius-Akatemiassa terveysteemoja sekä kierrän luennoimassa muusikon terveyteen liittyvistä asioista muun muassa sinfoniaorkestereissa ja musiikkioppilaitoksissa. Vapaa-ajalla pelaan jääkiekkoa ja laulan kuorossa viikoittain”, hän hymyilee.

Jaa tämä artikkeli


Työelämä