Laadukas sisäilma energiatehokkaasti


Ympäristöarvot ohjaavat Lidlin kolmannen jakelukeskuksen rakentamista Järvenpäähän. Kevennysrakenteissa käytetään ympäristöä säästävää ja edullista Leca-soraa.

Rakennusalalla ollaan heräämässä siihen, että halvimman investoinnin sijaan kannattaa sijoittaa elinkaarikustannuksiltaan fiksuun vaihtoehtoon. Intervent on toiminut ilmastointilaitteiden elinkaarikustannusajattelun etulinjassa 90-luvulta asti. Toimitusjohtaja Pekka Kotiranta toteaa, että Eurovent-sertifiointi on tae laitteen suoritusarvojen paikkansapitävyydestä. LTO ja SFP ovat tärkeitä indikaattoreita, mutta elinkaarikustannusvertailulla selvitetään paras vaihtoehto.

”Prosentin heikennys LTO:n hyötysuhteessa aiheuttaa 2 000 euroa kalliimmat elinkaarikustannukset 1 m³/s ilmamäärää kohti.”

Intervent edustaa italialaisia F.lli Ferrari teollisuuspuhaltimia sekä ruotsalaisia IV Produktin ilmastointikoneita. Aluemyyntipäällikkö Ville Nummelin suosittelee hankkimaan koneet integroidulla ohjausjärjestelmällä.

”Minulta koneen käyttöönottaminen vie työmaalla tunnin, mikä säästää aikaa työmaan läpimenoajassa. Lisäksi koneiden ohjauslaitteet ovat tehdastestattuja ja toimintavarmoja. Laitteiden asennus työmaalla voi kestää viikkoja, eikä monimutkainen automaatio välttämättä siltikään toimi suunnitellusti.” Nummelin jatkaa: ”Valtaosa laitteistamme toimitetaan integroidulla ohjauksella ja jäähdytyksellä. Näin varmistetaan laadukkaan sisäilman tuottaminen energiatehokkaasti.”

Jos asiakas haluaa varmistaa ilmastointilaitteiden suunnitelman mukaisen toiminnan, Intervent voi tarjota seurannan pilvipalvelun kautta.

”Huolehdimme, että laite toimii suunnitellusti, energiatehokkaasti ja asiakas voi keskittyä ydintoimintaansa.”

intervent.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Rakentaminen