Kyrön tislaamo tarjoaa tarinoita ja makunautintoja


Etelä-Pohjanmaan maalaismaisemissa Isokyrössä sijaitseva Kyrön tislaamo on kiinnostava kohde seikkailunhaluiselle matkailijalle. Tislaamokierrokset, tastingit ja oma cocktail-baari tarjoavat massasta poikkeavia elämyksiä.

Kyrön fanit pääsevät tutustumaan yritykseen monipuolisesti vierailemalla sen ainutlaatuisella kotipaikalla. Tislaamokierroksella esitellään valmistusprosessia ja kuullaan tarinoita brändin takaa.

– Kierroksella käsitellään esimerkiksi tislaamorakennuksen, eli vanhan meijerin, historiaa ja sitä, miten yritys on ponnistanut saunan lauteilta maailman kartalle, kertoo vierailukeskuksen markkinoinnista vastaava Jenna Toivonen.

Kierrokset on suunniteltu niin, että jokainen löytää niistä jotain kiinnostavaa, eikä alkoholin valmistuksesta tarvitse tietää etukäteen mitään.

– Meillä pääsee myös aidosti lähelle oikeaa tekemistä, jopa koskettamaan tislauspannuja, esittelee vierailukeskusta vetävä Tony Sivula.

Kierrosta täydentävät tastingit, joilla rukiisiin gineihin ja viskeihin pääsee tutustumaan tarkemmin.

– Tasting auttaa avaamaan aisteja erilaisille tuoksuille ja mauille, kuten vaikkapa ginin sisältämille yrteille. Moni sanookin, että makuelämykset ovat aivan erilaisia kuin kotona, Toivonen kuvailee.

Kuva: Veera Rislachius

Kesäruokaa ja cocktaileja paikkakuntaa kunnioittaen

Kyröllä on oma cocktail-baari, joka on pienessä viidentuhannen hengen kylässä erikoisuus. Toivosen mukaan baarin isolla terassilla voi nautiskella juomia, jotka ovat nimetty alueen paikkojen ja nähtävyyksien mukaan.

– Pyrimme myös kertomaan nimien taustoista ja tuomaan Isoakyröä siten lähemmäksi vierailijoita.

Viime syksynä perustettu tilausravintola on avattu kesäksi kaikkien vierailijoiden käyttöön. Senkin tarjonnassa näkyy paikallisuus, lähituottajilta hankittuina raaka-aineina.

– Ajatuksenamme on kehittää ruokapuolta niin, että vierailijat tulevat jatkossa tänne paitsi alkoholin ja tarinoiden, myös ruoan perässä, Sivula kertoo.

Toivonen suosittelee Kyröä vierailukohteeksi kaikille hyvästä ruoasta, juomasta ja tarinoista kiinnostuneille.

– Jo matka jokirannan kauniita maisemia pitkin palkitsee, hän summaa.

Kuva: Koski-Syväri

Kyrön tislaamolla voi vierailla kesällä 29.6.–14.8. ti–pe klo 12–19 (tislaamokierrokset klo 13.30 ja 16.30) sekä la 12–22 (tislaamokierrokset klo 13.30, 16.30 ja 18.30). Varausta kierrokselle suositellaan. Kesällä tislaamolle pääsee loppuviikosta myös bussikuljetuksella Seinäjoelta ja Vaasasta. Kesäksi on suunnitteilla myös tapahtumia. Katso tarkemmat tiedot osoitteesta kyrödistillery.com.

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika