Kyberturvallisuuden mahdollisuudet


Turvallisuus koostuu useista pienistä tekijöistä ja ensin pitää ymmärtää onko uhkia, toteaa Sarlinin Automaatio -yksikön myyntipäällikkö Sami Suokas.

Tehtaan IT-verkot sekä yhteydet pilvipalveluihin voivat olla hyvin suojattuja, mutta ulkoiset yhteydet automaatioverkkoon, kuten huoltoyhteydet, eivät ole niin hallinnoituja ja siitä syntyy haavoittuvuuksia.

”Tänä päivänä puhutaan paljon automaatioverkon segmentoinnista eli rajataan verkko pienempiin osastoihin. Jos yksi osasto saastuu, niin se ei lamaannuta esimerkiksi koko tuotantoa”, kertoo Suokas.

”Me voimme tarjota kokonaisvaltaista ratkaisua loppukäyttäjälle, kuten tehtaalle. Tällä järjestelmällä tehdas itse kontrolloi sitä, kuka pääsee, mihin koneeseen pääsee ja milloin. Hallinta kuuluukin olla loppukäyttäjällä. Pystymme turvaamaan koko tehtaan”.

Hypetyksestä käytännön tasolle

”Kyberturvallisuuteen kuuluu muutakin kuin yrityksen kattavat enterprise-tason palomuurit. Turvallisuus koostuu monesta pienestä tekijästä. Pitää olla kyky suojautua monenlaisia uhkia varten, muistuttaa Sami Suokas. ”Ensin pitää ymmärtää, onko siellä niitä avoimia ovia”.

Asiakkaiden ymmärryksen laajentaminen ja konsultointi ovatkin tärkeitä asioita Sarlin Oy Ab:lle. Mutta tärkeimpänä ovat yrityksen tarjoamat ja tarkkaan tietoturvatestatut IIOT-ratkaisut teollisuuden kyberturvallisuuden haasteisiin.

Mitä tapahtuu kyberturvallisuudessa juuri nyt

Sarlin Oy Ab tarjoaa ratkaisuja teollisen internetin ja automaation  tarpeisiin sekä niihin littyviin uhkiin.

Yrityksen IIOT-ratkaisut ovat markkinoiden turvallisimpia ja niihin pääset tutustumaan Jyväskylässä Smart Factory -messuilla 20.–22.11.2018.

Sarlin Oy Ab:n yhteistyökumppanina toimii Jyväskylän AMK:n osana oleva JYVSECTEC, jota pidetään yhtenä maailman edistyneimmistä kyberturvallisuuden tutkimus-, kehittämis- ja koulutusympäristöistä.

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli IT