Kutsumuksena auttaa muita äitejä


 Äideiltä äideille – lapsuudenystävät Laura McGrath ja Kati Hovikari perustivat Lola&Lykken omien raskaus-, synnytys ja äitiyskokemustensa inspiroimina. Lola&Lykke tarjoaa laadukkaita äitiysapuvälineitä ja tietoa äitien tueksi. 

Kaksi vuotta sitten kaksi samaan aikaan äidiksi tullutta ystävätärtä jakoivat kokemuksiaan. ”Koska markkinoilta ei löytynyt sopivia, riittävän laadukkaita vatsan ja lantion tukivöitä helpottamaan raskaudesta palautumista, päätimme kehittää sellaisen itse”, Laura McGrath muistelee. 

Hyvin nopeasti he selvittivät, että puute ei vaivannut vain kotimaan markkinoita. ”Muistakin laadukkaista ja kauniisti muotoilluista äitiystarvikkeista oli pulaa. Niinpä perustimme yrityksen ja lähdimme kasvattamaan Lola&Lykkestä kansainvälistä brändiä heti alusta alkaen”, Kati Hovikari kiteyttää start-up-taipaleen alkua. 

Vauhti on jatkunut. ”Pohjoismaiden suurin lastentarvikkeiden verkkokauppa Jollyroom on ottanut tuotteemme jälleenmyyntiin ja lisäksi tuotteemme tulevat myyntiin Zalandon kautta 13 eri maahan tämän syksyn aikana. Irlannissa, Iso- Britanniassa, Norjassa ja Saksassa olemme jo esillä”, Laura kertoo laatutuotteiden suosion nopeasta kasvusta. 

Vatsan ja lantion tukivyö kahmii palkintoja 

Naisten kehittämä raskausajan tukivyö kaksiosaisella kiinnityksellä on jo palkittu maailmalla. ”Alkuvuodesta saimme Design from Finland -tunnustuksen. Iso-Britannian Made for Mums awards 2020- palkinnoista voitimme raskausajan tukivyöllämme hopeaa. Myös synnytyksen jälkeinen tukivyömme on voittanut palkintoja, ja se on ehdolla vuoden 2021 ´Innovation of the Year´ -tuotteeksi Brittien Mother&Baby Awards:eissa”, Kati kertoo. 

Raskauden jälkeinen palautumiseen räätälöity tukivyö on kasvattanut voimakkaasti myyntiä. Markkinoille juuri tuotu sähkökäyttöinen, langaton rintapumppu on paitsi toimiva, myös kaunis ja kätevä lisäosia myöten. ”Tuoterepertuaari laajenee nopeasti”, Laura lisää. 

Vauhtikaksikko panostaa voimakkaasti yhteistyöverkostoihin. ”Ensinnäkin, yhteistyö on voimaa. Toiseksi, meillä on vahva missio lisätä äitien tietoisuutta vauva-arkea helpottavasta tukituotteistosta ja ennen kaikkea äidin hyvinvoinnin merkityksestä koko perheen jaksamiselle”, Laura ja Kati summaavat. 

Naisilla on kotimaassa kehitteillä yhteistyön laajentaminen mm. Metropolian ja Helsingin neuvoloiden kanssa. ”Haluamme koota verkkoalustallemme mahdollisimman laajan avun äideille ja vastata äitien tarpeisiin mahdollisimman kattavasti.” 

Samaan aikaan kansainvälistymissuunnitelmat laajenevat. ”Euroopan jälkeen tähtäämme Aasian markkinoille”, he paljastavat. 

Jaa tämä artikkeli


Perhe