Tuottavuus ja laatu paranevat yhdessä kehittämällä


Kunteko on kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelma, joka tarjoaa tukea ja kannustusta kuntatyöpaikkojen omaan kehitystyöhön. Tuki voi olla sparrausta, valmennusta, kokemusten jakamista ja toisilta oppimista. Silti suurimman osan kehitystyöstä tekee edelleen kukin kuntatyöyhteisö itse omin voimin. Tähän mennessä mukana on jo yli 200 kunta-alan organisaatiota ja yli 7 000 osallistujaa.

”Kunta-alalla on yli 400 000 työntekijää ja valtavan paljon vielä piilossa olevaa hyvää kehittämistä. Kuntekon ideana on, että työpaikoilla työyhteisöt onnistuvat paremmin omassa kehittämistyössään, jota me teemme näkyväksi ja tuemme erilaisin tavoin”, KT Kuntatyönantajien johtava työelämän kehittämisen asiantuntija Niilo Hakonen kertoo.

Kaikista toimialoista kunta-ala on viime vuosina noussut kärkeen toiminnan kehittämisessä. Idea kehittämiseen lähtee kunnasta ja yhdessä Kuntekon työntekijöiden kanssa voi miettiä, mistä palveluista juuri omassa työssä voisi olla hyötyä.

”Meidän kehittämispalvelumme ovat lyhytkestoisia. Haluamme buustata kehittämistä ja sillä on ollut tutkitusti vaikuttavuutta. Kuntaorganisaatiossa vaikuttavuus voi olla isokin, kun ihmiset innostuvat ja pääsevät mukaan kehittämään”, sanoo ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu KT Kuntatyönantajista.

”Työntekijöille on tärkeä päästä vaikuttamaan ja kehittämään omaan työtään. Kehittämisessä on oltava mukana kaikki osapuolet”, jatkaa työympäristöasiantuntija Eija Kemppainen SuPerista.

Kuntekon verkkosivuilta löytyy myös Tekojen tori, johon kerätään kiinnostavia kehittämistekoja ja sitä kautta muutkin voivat saada ideoita. Se on myös mahdollisuus tehdä hyvä kehittämistyö näkyväksi koko valtakunnassa. Kuntekon päärahoitus tulee Euroopan sosiaalirahastosta.

”Vaikuttavuus voi olla isokin, kun ihmiset innostuvat ja pääsevät mukaan kehittämään.”

100 tekoa varkautelaisten hyväksi!

Varkaudessa käynnistettiin kaksi vuotta sitten Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi työelämän kehittämisohjelma 100 tekoa varkautelaisten hyväksi! Kaikki lähti Kiky-sopimuksen työajan pidennyksestä, joka päätettiin käyttää tuottavuuden ja laadun kehittämiseen. Jotta työyhteisöt ja esimiehet eivät jäisi yksin, yhdessä Kuntekon kanssa on järjestetty muun muassa palvelumuotoiluvalmennusta, sisäisten kehittäjien valmennusta sekä työyhteisökohtaisia valmennuksia. Kehittämiseen on liittynyt myös palkitsemisohjelma.

”Merkityksellistä on ollut, että eri hallinnon alat ja toimialat ovat tehneet yhteistyötä. Esimerkiksi työllisyyspalvelut ja uimahalli ovat aktivoineet työttömiä uimahallin käyttäjiksi. Kehittäminen
on ollut asiakaslähtöistä, esimerkiksi kirjastossa järjestettiin seniorikahvila”, Varkauden henkilöstöjohtaja Nina Holopainen kertoo.

www.kunteko.fi/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Bisnes