Kultakorujen kierrätys säästää luontoa


Käyttämättömiä, toispuoleisia korvakoruja tai
rikkinäisiä koruja löytyy vaikka millä mitoin
suomalaisten kaapeista ja lipastoista. Myymällä
nämä päästään eroon ylimääräisestä tavarasta ja
saadaan jalometallit uusiokäyttöön luonnonvaroja
säästäen. Suomen Jalometallikierrätys on maamme
suurin alan toimija – ja toiminut vastuullisesti alan
esikuvana jo kymmenen vuotta.

 

Suomen Jalometallikierrätys Oy tarjoaa suomalaisille vaivattoman mahdollisuuden vaihtaa korut rahaksi. Voit postittaa koruja arvioitaviksi  yrityksen vakuutetuissa erikoiskuorissa.

Ostotarjouksen voi hyväksyä tai hylätä

”Korujen saavuttua meille pussin avaus videoidaan. Kokeneet kultasepät tekevät arvioinnin sisällöstä. Sen jälkeen meiltä soittaa kaupanvahvistaja, joka antaa tarjouksen. Asiakkaalla on mahdollisuus joko hyväksyä tai hylätä tarjous. Hyväksyttäessä rahat lähtevät samana päivänä tilille. Hylkäystilanteessa palautamme korut veloituksetta. Olemme alan ainut toimija, joka tekee näin. Tämä on reiluustakuu luotettavuudestamme ja siitä, että tarjoamamme hinta on kohdallaan. Noin 95 prosenttia myyjistä hyväksyy tarjouksemme”, yhtiön toimitusjohtaja kertoo.

Laatu, turvallisuus ja helppous asiakkaalle – suuri taakan kevennys luonnolle

Suomen Jalometallikierrätys Oy on Suomen suurin jalometallien kierrätykseen erikoistunut yritys, markkinajohtaja alallaan, suomalainen osakeyhtiö ja Suomalaisen Työn Liiton jäsen. ”Konsernin konttorimme sijaitsevat Turussa, Helsingissä, Malagassa ja Tukholmassa. Meillä on 85 työntekijää ja teemme noin 140 korukauppaa päivässä ja tyytyväisiä asiakkaita on yli 400 000.”

Korujen myyjä saa mielihyvää kahdella tavalla: korvauksen koruistaan sekä tiedon siitä, että on osaltaan säästämässä luonnon kantamaa kuormaa. ”Kaikki meille myyty kulta kierrätetään sataprosenttisesti uusiokäyttöön, mikä vähentää maan ja malmin louhinnan määrää. Jotta saa gramman uutta kultaa, pitää kaivaa nelisen tuhatta kiloa maata. Naisen perussormus painaa noin 3 grammaa eli edellyttää 12000 kiloa kaivettua maata”, Herbert laskee.

Romukullan kierrättäminen on nykyisin yhä suositumpaa: maamme kultamarkkinoista jo 60 prosenttia on kierrätyskultaa. Kierrätetty kulta palaa takaisin markkinoille puolivalmisteina kultasepille ja hammasteollisuuteen. ”Pienetkin määrät kannattaa kierrättää”, Herbert muistuttaa.

Lue lisää:
korutrahaksi.fi tai
sjmk.fi också på svenska

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli