Kultakorujen kierrätys säästää luontoa


 Käyttämättömiä, toispuoleisia korvakoruja tai rikkinäisiä koruja löytyy vaikka millä mitoin suomalaisten kaapeista ja lipastoista. Myymällä nämä päästään eroon ylimääräisestä tavarasta ja saadaan jalometallit uusiokäyttöön luonnonvaroja säästäen. Suomen Jalometallikierrätys on maamme suurin alan toimija – ja toiminut vastuullisesti alan esikuvana jo kymmenen vuotta. 

Suomen Jalometallikierrätys Oy tarjoaa suomalaisille vaivattoman mahdollisuuden vaihtaa korut rahaksi. Voit postittaa koruja arvioitaviksi yrityksen vakuutetuissa erikoiskuorissa. 

Ostotarjouksen voi hyväksyä tai hylätä 

”Korujen saavuttua meille pussin avaus videoidaan. Kokeneet kultasepät tekevät arvioinnin sisällöstä. Sen jälkeen meiltä soittaa kaupanvahvistaja, joka antaa tarjouksen. Asiakkaalla on mahdollisuus joko hyväksyä tai hylätä tarjous. Hyväksyttäessä rahat lähtevät samana päivänä tilille. Hylkäystilanteessa palautamme korut veloituksetta. Olemme alan ainut toimija, joka tekee näin. Tämä on reiluus-takuu luotettavuudestamme ja siitä, että tarjoamamme hinta on kohdallaan. Noin 95 prosenttia myyjistä hyväksyy tarjouksemme”, yhtiön johtaja Peter Rajalin kertoo. 

Laatu, turvallisuus ja helppous asiakkaalle – suuri taakan kevennys luonnolle 

Suomen Jalometallikierrätys Oy on Suomen suurin jalometallien kierrätykseen erikoistunut yritys, markkinajohtaja alallaan, suomalainen osakeyhtiö ja Suomalaisen Työn Liiton jäsen. ”Konttorimme sijaitsevat Turussa, Helsingissä, Malagassa ja Göteborgissa. Meillä on 85 työntekijää ja teemme noin 140 korukauppaa päivässä ja tyytyväisiä asiakkaita on yli 325 000.” 

Korujen myyjä saa mielihyvää kahdella tavalla: korvauksen koruistaan sekä tiedon siitä, että on osaltaan säästämässä luonnon kantamaa kuormaa. ”Kaikki meille myyty kulta kierrätetään sataprosenttisesti uusiokäyttöön, mikä vähentää maan ja malmin louhinnan määrää. Jotta saa gramman uutta kultaa, pitää kaivaa nelisen tuhatta kiloa maata. Naisen perussormus painaa noin 3 grammaa eli edellyttää 12000 kiloa kaivettua maata”, Rajalin laskee. 

Romukullan kierrättäminen on nykyisin yhä suositumpaa: maamme kultamarkkinoista jo 60 prosenttia on kierrätyskultaa. Kierrätetty kulta palaa takaisin markkinoille puolivalmisteina kultasepille ja hammasteollisuuteen. ”Pienetkin määrät kannattaa kierrättää”, Rajalin muistuttaa. 

 Lue lisää: korutrahaksi.fi tai sjmk.fi också på svenska

Jaa tämä artikkeli


Talous Ura & Vaurastuminen