KULTAAN SIJOITTAMINEN VOIMAKKAASSA NOUSUSSA


Yhä useampi haluaa pitkäaikaista sijoitusvakautta ja turvaa sijoituksiinsa. Jalometallit, ja erityisesti kulta, ovat voimakkaasti suosiotaan lisännyt sijoituskohde. Jalonom on suomalainen jalometallipörssin asiantuntija, joka on toiminut alalla vakavaraisesti kymmenen vuotta.

Jalometallimarkkinat käyvät kuumina mutta kuinka ne toimivat? ”Jalometallien osto ja myynti on täysin verrattavissa osakepörssiin. On osto- ja myyntihinta ja preemiot liikkuvat n. 3-6 %:n välillä”, sanoo Jalonom Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Korkiakoski. Yritys aloitti toimintansa ostamalla käteisellä kierrätysjalometallikoruja. ”Tätä toimintaa harjoitamme edelleen, mutta sijoituskulta on nyt todellinen kasvujalka, jossa asiakaskuntamme on viime vuoteen nähden jo kymmenkertaistunut”, hän kertoo.

Päteekö kullankin osalta nyrkkisääntö ”ei kaikkia munia samaan koriin”? ”Kullan osuus sijoitussalkusta on normaaliolosuhteissa keskimäärin viidestä kolmeenkymmeneen prosenttiin. Tämän hetkisen markkinatilanteen mukaan osuuden voimakasta kasvattamista suosittaa moni ekonomisti.”

SERTIFIOITU KULTA ARVOKKAINTA

Sijoittamisen ykköskohteet vaihtelevat sykleittäin: milloin puhkaisemme IT-kuplaa, milloin haalimme salkkuun kiinteistöjä. Viimeisen viiden vuoden aikana, ja erityisesti viime heinäkuusta lähtien jalometallien hinnat ovat olleet todella voimakkaassa nousussa ja kultaan sijoittamisen suosio noussut merkittävästi. ”Nyt kannattaa ostaa kultaa, kun sitä vielä rahalla saa”, Korkiakoski kiteyttää nykytilanteen.

Lontoon metallipörssin auditoiman valmistajan leimaama, sarjanumeroitu kultaharkko on huomattavasti arvokkaampi tuote kuin rikastamolla käytettävä romukulta. ”Sertifioitu jalometalli luo pitkäaikaista sijoitusvakautta.”

TURVALLISET JA VAIVATTOMAT SÄILYTYSPALVELUT PK- SEUDULLA

Jalonom tarjoaa asiakkailleen turvallisen sinettisäilytyspalvelun jalometallituotteille murto- ja palovarmassa holvissa. ”Säilytämme tuotteet sinetöityinä, asianmukaisesti valvotuissa tiloissa vakuutettuna täydestä arvostaan. Meille voi tuoda myös muualta ostetut jalometallituotteet säilytettäväksi, mutta tarkistamme ne ennen säilytystä. Meille voi tuoda pienempiäkin eriä säilytykseen eli palvelumme on luotu ajatellen yksittäisiä perussijoittajia”.

Irtisanoiko pankki tallelokerosi? Jalonomin tallelokero on turvalli- sin paikka säilyttää tärkeitä dokumentteja, arvoesineitä ja digitaalisia tallenteita. ”Lokeroita on kolmea kokoa ja esimerkiksi sijoitusasunnon osakekirjojen säilytyskulu on verovähennyskelpoinen”, Korkiakoski vinkkaa.

Lue lisää sijoituskullasta ja turvallisista säilytyspalveluista: jalonom.com

Jaa tämä artikkeli


Bisnes