Kukoistava keittiöpuutarha onnistuu nyt jokaiselta!


Suomalainen Smart Garderner -sovellus hallitsee kasvivaloja, vedenkiertoa ja ravinteiden määrää luoden kasveille suotuisat olosuhteet. Se myös muistuttaa veden ja ravinteiden lisäämisestä.

Helppokäyttöinen Smart Garderner -sovellus hoitaa keittöpuutarhasi itsenäisesti. Sinun ei tarvitse kuin lisätä vettä ja ravinteita – ja tästäkin sovellus muistuttaa sinua. Herkulliset, ravintorikkaat tuoreyrtit ja vihannekset ilman turhaa hävikkiä piristävät kotiruokaa ja mieltä – kasvata vaikka yhdessä lastesi kanssa oma pikku mansikkaviljelmä kotiisi!

TUOREUDEN TUNTU, HYVÄ MAKU, TERVEELLISET RAVINTOARVOT – tuoreilla, omassa keittiössä kasvatetuilla yrteillä on monta tehtävää. Lisäksi ne tuovat iloa, tuoksuja ja väriä kotiin. Monella meistä on kuitenkin valitettavia kokemuksia siitä, kuinka kaupasta ostetut yrttiruukut nuupahtavat jo viikossa.

”Näin ei käy, kun istutat yrtit Tregren-keittiö-puutarhaan ja annat Smart Garderner -sovelluksen toimia kasviesi henkivartijana muistuttaen veden ja ravinteiden lisäämisestä ”, hymyilee suomalaisen Tregren yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Markus ”MaCCa” Nilsson. 

Yritysidea 5-henkiselle perheenisälle syntyi kymmenisen vuotta sitten, kun kotiyrttiviljelmät kuolivat jatkuvasti. Nyt kotipuutarhatuotteista on myynnissä jo 3. sukupolvi ja merkittävä osa menee vientiin – tosin tänä vuonna yrttien, tomaattien, chilin ja mansikan kotikasvatusbuumi on lisännyt taas selvästi laadukkaiden kotipuutarha-tuotteiden kysyntää kotimaassakin. 

”Missioni on edistää tuoreiden yrttien ja vihannesten kasvattamista kotioloissa niin, että hävikki on nolla: otat vain, mitä syöt ja kasvi jatkaa kasvamista. Kehitimme siksi Smart Gardener -sovelluksen niin helpoksi, ettei tarvitse olla it-nörtti osatakseen sen käyttöä. Olemme esiasentaneet yksilöllisiä kasvatus-ohjelmia eri tyypillisille kasveille. Kokemukset osoittavat, että Tregrenin keittiöpuutarhoissa on jopa kolminkertainen kasvuvauhti, joka perustuu tehokkaaseen kasvivaloon ja vesiviljelyyn”, Nilsson lisää.

Yrtit ovat nyt in, sillä niillä voi tuunata eineksiä ja tähteitä, maustaa ruokia sekä antaa näköä ja väriä annoksille. ”Keittiöpuutarhassa kasvatetut yrtit kukoistavat ja kasvavat kohisten. Saat niillä enemmän makua ja ravintoarvoja. Ruokahävikki minimoituu lisää, kun jääkaapin ateriatähteitä tulee tuunattua enemmän”.

Lapsiperheissä keittiöpuutarha on paitsi mukavaa yhdessä tekemistä, myös arvokasta kasvatustyötä – oma pikku taimi kasvaa arvostamaan luonnonantimia, vihreää ja terveellistä ravintoa. Yksinasuvalle itse kasvatettujen yrttien tai vaikkapa Orkidean tuoma ilo, varsinkin näinä aikoina, on todella arvokasta.

Tregren tuotteet löydät osoitteesta www.tregren.fi
sekä Verkkokauppa.com, Stockmann ja BAUHAUS -kaupoista.

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus Piha ja puutarha