Kruunuasunnot rakentaa koteja, JOISSA VIIHDYTÄÄN


Laadukkaan asumisen kriteerit ovat kehittyneet muun yhteiskunnan mukana. Samaan aikaan vuokralla asuminen on yhä suositumpaa, ja monelle se on loppuelämän vaihtoehto. Siksi myös vuokrakodin odotetaan tänä päivänä täyttävän laadukkaan asumisen vaatimukset.

Kruunuasunnot Oy välittää sekä asukkaistaan että omistamistaan kiinteistöistä. Se näkyy innovatiivisena toimintana, jonka myötä uudiskohteiden asumismukavuuden taso on vähintään yhtä hyvä, kuin laadukkaissa omistusasunnoissa. Myös peruskorjauskohteet päivitetään nykyaikaan kiinteistön tarjoamien mahdollisuuksien puitteissa.

Vastuullisuus ohjaa toimintaa

Ilmastonmuutos vaikuttaa niin rakentamiseen kuin asumiseenkin. Kruunuasunnoilla asia otetaan vakavasti, ja se näkyy niin vastuullisessa rakentamisessa kuin asukkaille tarjottavissa palveluissa ja ratkaisuissakin.

Uudiskohteissa suositaan ympäristöystävällistä maalämpöä, ja Turun Linnanfälttiin rakenteilla olevaan puukerrostaloon asennetaan aurinkopaneelit katolle. Yritys uskookin kaikessa toiminnassaan läpinäkyvyyteen ja vastuullisuuteen.

“Lain mukaan vesimittarit tulee asentaa kaikkiin uudis- ja peruskorjauskohteisiin. Meillä asia otetaan tosissaan ja halpojen perusmittareiden sijaan valitsemme laadukkaat järjestelmät huoneistokohtaisine näyttöineen, joista asukkaat voivat itse seurata vedenkulutustaan”, yrityksen toimitusjohtaja Mika Karlsson toteaa.

Kokonaisuudessaan itse investointi ei ole merkittävä, mutta asukkaalle se voi olla hyvin tärkeä.

Kesällä 2020 TAMPEREEN JANKAAN valmistuva kerrostalo, johon tulee aurinkokatto.

Koti kaikkiin elämän vaiheisiin

Vastuullinen rakentaminen on kuitenkin ympäristönäkökulmaa monimuotoisempi kokonaisuus. Uudistuotannossa tähdätään normien vähimmäistasoa korkeammalle asuntojen suunnitteluvaiheesta alkaen. Uusia käytäntöjä otetaankin käyttöön jo silloin, kun normin sijaan ne ovat vasta suositusasteella.

“Asunnot suunnitellaan elinkaariesteettömiksi, eli käytännössä asunnot mukautuvat moneen eri elämänvaiheeseen aina asukkaan tarpeen mukaan.”

Myös asumiseen liittyvien palveluiden suosio kasvaa jatkuvasti, ja pikkuhiljaa niitä osataan vaatia enemmän ja enemmän myös vuokra-asunnoissa. Kruunuasuntojen toiminta myös asukkaiden palveluiden tarjoamisessa on etupainotteista. Esimerkiksi verkkokauppa-asioinnin suosion myötä SmartPost -palvelu on ollut erittäin tervetullut uusi palvelu – jonka Kruunuasunnot tarjoaa monessa uudiskohteessa asukkaiden käyttöön oman kotinsa porraskäytävään.

Jyväskylän Korkeakoskentien uudiskohteeseen asukkaiden käyttöön tulee ekologinen yhteiskäyttöauto. Se vastaa nykyaikaisen kaupunkielämän tarpeisiin, kun oman auton omistamiselle ei ole välttämätöntä tarvetta, mutta hyvän arjen elämisen avuksi mahdollisuus käyttää autoa aina tarvittaessa ratkaisee monia ongelmia. Yhteiskäyttöauto lisää myös asukkaiden mahdollisuuksia elää vastuullisemmin.

Tällä hetkellä vuokra-asunnon valinnassa vastuullisuus ei näy vielä trendinä, mutta Karlsson uskoo sen yltävän tulevaisuudessa yhdeksi asukkaan suurimmista valintakriteereistä. “Tulevaisuudessa vastuullisuus on yhä tärkeämpi kilpailuvaltti markkinoilla, ja silloin me olemme valmiina.”

www.kruunuasunnot.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Asuminen