Kruunu Herkku kerkiää kokkailla puolestasi


 Kruunu Herkulla pilkotaan jopa paprikat käsin, jotta ne ovat halutun kokoisia. / Jokainen pihvi paistetaan käsin. / Tuotteet myös pakataan ja punnitaan käsin. 

Juvalla Kruunu Herkun tiloissa häärii 60 kokkia työvälineinään 22 paistinpannua ja 15 kattilaa. Käsityönä syntyy tuoretta kotiruokaa kotimaisista raaka-aineista. 

Kuluttajien ostoskärryihin sujahtaa kauppojen palvelutiskeiltä Juvalla tehtyä perunamuusia, jauheliha- ja kasvispihvejä, luomupinaattilettuja, laatikkoruokia ja salaatteja. Noin 70 prosenttia tuotteista myydään tällä hetkellä palvelutiskeistä. . 

”Ykkösasioita meille ovat ruoan laatu, kotimaisuus ja tuotannon läpinäkyvyys eli toimimme kestävällä tavalla ja tinkimättömästi. Välitämme aidosti siitä, mitä teemme”, toimitusjohtaja Riku Vilanti sanoo. 

Kuluttajapakkaukset tulossa 

Ensi keväänä kauppoihin tulee myyntiin myös enemmän kuluttajapakkauksia. 

”Samalla brändimme alkaa näkyä paremmin kuluttajille.” 

Jo nyt kauppojen hyllyiltä löytyy kuluttajapakkauksissa luomu pinaattilettuja, perunamuusia, wrap-pakkauksia sekä lihapulla- ja jauhemaksapihviannoksia. Kruunu Herkku valmistaa myös Huono Äiti -tuotemerkin annosruuat. 

Yritys tekee kuukausittain noin 200 eri tuotetta. Päivittäin asiakkaille lähtee tilausten mukaan noin 10 000 kiloa tuoretta, lisäaineetonta käsin tehtyä ruokaa. 

”Valmistamme joustavasti ruokaa ja toimitusvarmuutemme on erittäin hyvä eli pystymme toimittamaan ruokaa oikeaan aikaan vaikkapa suuriin kesätapahtumiin. Keväällä toimitimme muutamalle kaupungille kouluruokaa jaettavaksi koteihin. Koululaisten ja vanhempien palaute oli, että eikö kouluruoka voisi olla aina tällaista.” 

Lindströmin pihvit tehdään alusta loppuun itse.

Kierrätysastiat käyttöön 

Keittiömestari Jari Anttila odottaa innolla, minkälaisen vastaanoton Huono äiti -tuotteet saavat kuluttajilta.

Vuoden loppuun mennessä palvelutiskeistä myydään kaikki ruoka kierrätetystä muovista tehdyissä kierrätettävissä astioissa. 

”Myös kuluttajapakkaukset valmistetaan kierrätettävästä muovista”, myyntijohtaja Niina Nikulainen muistuttaa. 

Kun yritys aloitti Juvalla kymmenen vuotta sitten, työntekijöitä oli 20. Nykyään kunnan suurimpiin työnantajiin kuuluva yritys työllistää noin 70 henkilöä. Vuosien varrella liikevaihto on nelinkertaistunut 12 miljoonaan euroon. Vientiä pohditaan, ja jo nyt tuotteita menee S-ryhmän kauppoihin Virossa. 

”Vaikka teemme kaiken ruuan käsin, tuotannon kasvu ei tarkoita meillä uusien tuotantolinjojen rakentamista, vaan sitä, että ostamme lisää patoja ja pannuja ja palkkaamme kokkeja”, Vilanti kuvaa. 

Jaa tämä artikkeli


Perhe