Kouvolassa 2+1 on enemmän kuin 3


Kouvolan luontomatkailun kolme kärkikohdetta muodostavat yhdessä mahtavan kokonaisuuden erämaaluontoa, teollista historiaa ja kasvilajien kauneutta. Kotimaanmatkailija, ota ainakin nämä käyntilistallesi! 

VERLAN PUUHIOMO JA PAHVITEHDAS on yksi Suomen seitsemästä maailmanperintökohteesta. Pääsy Unescon maailmanperintölistalle edellyttää kohteelta ainutlaatuisuutta ja jälkipolville säilyttämisen arvoista kokonaisuutta. Kohde onkin paljon enemmän kuin Verlan tiilirakennukset. Opastetuilla kierroksilla pääset uppoutumaan alueen mielenkiintoiseen historiaan, tallirakennuksen käsityöpuodeissa voit tehdä ostoksia ja ehkä yövyt yhdessä Verlan viehättävistä tuvista. Luontokin on lähellä. Metsäpolku Verlan jylhiin maisemiin lähtee aivan tehdasalueen vierestä. Kesäaikana Verlan ja Repoveden kohteisiin pääsee myös Kouvolan matkakeskukselta liikennöivällä Repovesibussilla. 

www.verla.fi 

REPOVEDEN KANSALLISPUISTO on yksi Suomen neljästäkymmenestä kansallispuistosta. Repovesi on Kaakkois-Suomen suurin metsäluonnon suojelualue ja eteläisen Suomen laajin rotkoerämaa, jonka erämaalammilla pesii mm. kaakkuri. 

Tervajärven ja Saarijärven rauhallisempien sisääntuloväylien kautta pääset retkeilemään eri mittaisille reiteille, väljempiin kohteisiin. Lapinsalmelta löytyy uusi riippusilta ja se onkin puiston suosituin sisääntuloväylä. Lemmikit ovat tervetulleita mukaan retkeilemään, kiinni kytkettyinä. Repovedellä saatat kohdata myös opastavan Rangerin, jolta saat parhaat vinkit onnistuneelle retkelle, ja joka valvoo yhteisten luonnossa liikkumisen sääntöjen noudattamista. 

www.luontoon.fi/repovesi 

MUSTILA ARBORETUM on Suomen ja koko Pohjois-Euroopan laajin yleisölle avoin puulajipuisto. Puisto perustettiin vuonna 1902 ja tarkoituksena oli tutkia ulkomaisten havupuiden viihtymistä metsäpuuna verrattuna kotimaisiin puulajeihin. Perustaja A.F. Tigerstedt teki aikanaan palveluksen nykyajan matkailulle, sillä tänä päivänä saamme nauttia puistossa jopa 40 metrin korkeuteen ulottuvista puujättiläisistä, sekä viidakkomaiseksi kehittyneistä koristepensaista. Alppiruusujen ja atsaleoiden lisäksi Mustilasta löydät eksoottisia havupuita, lehtipuita, puuveistoksia, metsäkirkon ja erinomaisen polkuverkoston. Lapsille Mustilasta löytyy oma luontopolkunsa. 

www.mustila.fi 

Lisätietoa Kouvolan matkailukohteista www.visitkouvola.fi

Jaa tämä artikkeli


Matkailu