KOUVOLA tarjoaa kilpailukykyä koko Suomelle


Kouvolassa yhdistyvät yrittäjyys, osaaminen ja hyvä elämä.

”Sujuva arki”. Kouvola Innovation Oy:n, Kinnon, toimitusjohtaja Kimmo Niemi tiivistää kaupunkikuvan kahteen sanaan.

Kouvola on juuri oikean kokoinen kaupunki – oiva paikka ihmiselle olla ja elää. Se on tärkeä asia Kouvolassa toimivien yritysten henkilöstölle ja siten vetovoimatekijä yritysten sijoittumiselle Kouvolaan.

Raideliikenteen keskuksesta on tie maailmalle auki Kouvola on loistava paikka muun muassa tuotannollisille yrityksille, joille saumattomat logistiset yhteydet ovat tärkeitä. Suomi tulee Niemen mukaan jälkijunassa mitä tulee raideliikenteen hyödyntämiseen esimerkiksi pitkissä
runkokuljetuksissa. Lähitulevaisuus lupaa uutta.

Kouvolaan rakenteilla oleva, vuoden 2023 alussa käyttöön otettava, open access-periaatteella toimiva ja kaikkia operaattoreita palveleva sisämaan kuivasatama (RRT – Rail and Road Terminal) vahvistaa Kouvolan ja Suomen asemaa kansallisen ja kansainvälisen rahtiliikenteen keskuksena.

”Raideyhteys Pohjoismaiden ja Aasian välillä on merkittävä logistinen etu”, Niemi sanoo. ”On tärkeää varmistaa, että tavaraliikenteessä on vaihtoehtoja ja että se kulkee myös poikkeusoloissa”, hän viittaa pandemiaan ja muihin maailmaa ravisuttaviin kriiseihin. ”Raideliikenne on ympäristöystävällinen vaihtoehto”.

Kouvola RRT-aluetta hallinoivan ja markkinoivan Railgate Finland Oy:n taustalla on vahvavahva osaamisklusteri, joka saa voimansa yritysten, ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulun ja yliopiston yhteistyöstä. ”Rakennamme tulevaisuuden logistiikan toimintamalleja ja luomme kilpailukykyä koko Suomelle”, Kimmo Niemi sanoo.

Teollisuuden ja maatalouden vankat perinteet luovat oivan perustan Kymenlaakson elinvoimaisuuden vahvistamiselle myös bio- ja kiertotalouden avulla. ”Kiertotalouspalvelumme luo alustaa ja kasvua uusille kestäville liiketoiminnoille. Työtä tehdään yhdessä yritysten ja oppilaitosten kanssa”, Niemi sanoo.

Kouvolassa on vahva puunjalostusteollisuus, jota alueella edustavat UPM-Kymmenen ja Stora Enson tehtaat. Kaupungissa toimii lisäksi merkittävä määrä menestyviä elintarvikealan yrityksiä, muun muassa Hoviruoka Oy, Fazer Oy, Vaasan Oy, Kouvolan Lakritsi Oy, Lakumesta Oy
ja Finnish Food Factory Oy.

Kaikki kortit tarjolla

Kinnon taannoin teettämässä palvelutarvekartoituksessa ilmeni, että yrityksen sijoittumisessa liikenneyhteyksien, toimitilojen, alihankintaverkoton ja osaavan työvoiman lisäksi yhtä tärkeää on myös sujuva arki – asumisen laatu, terveyden ja hyvinvoinnin sekä vapaa-ajan palvelut.

Henkilöstön hyvinvointi on todella tärkeää yrityksen tehokkuudelle ja tuottavuudelle. ”Tuottavan yritystoiminnan lisäksi Kouvolassa voi rakentaa mieleisekseen myös muun elämän. Arjen palvelut, monipuolinen kulttuuri- ja vapaa-ajan tarjonta ovat käden ulottuvilla, eikä asumisen laadusta tarvitse tinkiä”, Helsingissä työuransa tehnyt Niemi sanoo.

Kinno.fi
Railgate.fi
yritystilat.fi

Jaa tämä artikkeli


Menestyvä Suomi