Koulutuksen kautta suoraan duuniin


Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (TAKK) järjestämät rekrytoivat ja oppisopimuskoulutukset edistävät työllisyyttä ja tukevat yritysten kasvua. 

Shahedi Elias on tyytyväinen mies. Iranissa hitsaajana työskennellyt Elias on päässyt takaisin rakkaan työnsä pariin TAKKin oppisopimuskoulutuksen myötä. Puolet koulutuksesta on takana ja työt Enerkon Oy:llä lämmitysjärjestelmien parissa sujuvat. 

”Toimin Iranissa hitsaajana 7–8 vuotta. Opin työn tekemällä, sillä Iranissa ei ole ammattikoulua. Suomessa hitsaajan työ vaatii teoriaosaamista. Oppisopimus on ollut minulle tärkeä, jotta olen päässyt alalle”, Elias kiittelee. 

Myös Koti Puhtaaksi Oy:ssä työskentelevä Laura Heino peukuttaa oppisopimukselle. Työnantaja innosti asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä toimivan Heinon opiskelemaan merkonomin tutkinnon oppisopimuksella. Tätä päätöstä nuori nainen ei ole katunut. 

”Minulla oli jo työkokemusta, mutta koulutuksesta sain uusia keinoja oman osaamiseni kehittämiseen. Koulutus antoi myös hyvän yleiskuvan yritystoiminnasta ja tuttavaverkostokin kasvoi”, Heino kertoo. 

Heino arvostaa opiskelua työn ohessa. Opinnot toivat vastapainoa työlle ja uusia oppeja pääsi soveltamaan heti käytännössä. Heino kiittelee opettajilta ja työnantajalta saamaansa tukea sekä mahdollisuuksia huomioida aiempi osaaminen koulutuksen suunnittelussa. 

Shahedi Eliaksen kaksivuotinen oppisopimuskoulutus on ennättänyt puoliväliin.

Työntekijä ja työnantaja hyötyvät 

Koti Puhtaaksi Oy:n toimitusjohtaja Saana Tyni on oppisopimuskoulutuksen mahdollisuuksista mielissään. Tyni on innostanut työntekijöitään oppisopimukseen. Hän on itsekin suorittanut palvelumuotoilun ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnot oppisopimuksella yrityksessään. 

”Jatkuva kouluttautuminen on tärkeää yksilön, yrityksen ja yhteiskunnankin kannalta. Opiskelu parantaa työntekijän osaamistasoa, itsetuntoa, työtyytyväisyyttä ja kykyä itsereflektioon sekä sitouttaa työyhteisöön. Työn lomassa opiskelu tehostaa oppimista, eikä opiskeluaika juurikaan alenna työntekijän tulotasoa”, Tyni toteaa. 

Sacometal Oy on rekrytoinut TAKKin järjestämien RekryKoulutusten kautta useita työntekijöitä. Parhaillaan kaksi alanvaihtajaa opiskelee CNC-koneistajiksi. Syksyn he opiskelevat TAKKissa teoriaa ja keväällä on vuorossa työharjoittelu Sacometallilla. 

Sacometalin koneistuspäällikkö Mikko Niemisen mukaan TAKK hoiti RekryKoulutuksen työntekijähaun ja hakijoiden alkukarsinnan. Sacometal pääsi tekemään lopullisen työntekijävalinnan.

”Opiskelijat suorittavat metallialan perustutkinnon nopeutetussa aikataulussa. Koulutus on räätälöity meidän tarpeisiimme, joten siinä painottuvat erityisesti CNC-koneistus ja konepajamittaukset. Meille prosessi on helppo. Uskon, että olemme valinneet oikeat henkilöt. Heillä on hyvä asenne ja motivaatiota uudessa työssä kehittymiseen”, Nieminen sanoo. 

Oppimista työn lomassa 

TAKKin yrityspalvelupäällikkö Annika Peltomaa ja oppisopimuspäällikkö Harri Huhdanpää ovat iloisia TAKKin järjestämien oppisopimus-, rekry- ja henkilöstökoulutusten sekä henkilöstövalmennusten kasvavasta suosiosta. Esimerkiksi TAKKissa Tampereen keskustan ja Nirvan yksiköissä opiskelee vuositasolla 2500–3000 oppisopimusopiskelijaa. Opiskelijoiden työllistymisprosentti on korkea. 

– Oppisopimuksella voi suorittaa minkä tahansa ammatillisen tutkinnon. Koulutusmuoto soveltuu hyvin aikuisopiskelijoille ja alan vaihtajille, mutta myös olemassa olevan henkilöstön kouluttamiseen. Työntekijä on oppisopimuksen ajan työsuhteessa, saa palkkaa ja opiskelee työpaikalla työpaikkaohjaajan opastuksessa. Oppilaitoksessa tai etänä opiskellaan 1–4 päivää kuukaudessa, Huhdanpää sanoo. 

TAKKin ja TE-toimiston työnantajille suuntaamat rekrytoivat koulutukset voidaan jakaa yrityksille maksuttomiin sekä RekryKoulutuksen tyyppisiin maksuosuudellisiin koulutuksiin. 

– Ideana on kouluttaa osaajia aloille, joilla koulutettua työvoimaa ei ole tarjolla. Hakuprosessi ja koulutukset räätälöidään yritysten tarpeisiin. Järjestämme myös laajasti lyhyitä lupa- ja pätevyyskoulutuksia, Peltomaa kertoo. 

Tutustu oppisopimukseen ja rekrytointikoulutuksiin osoitteessa takk.fi

Jaa tämä artikkeli


Rekry