Kotkan-Haminan seutua kierrellen, kävellen tai pyöräillen


 Löytääkseen uutta inspiraatiota ja innostavia kokemuksia, ei aina tarvitse matkustaa kauas. Aja reilu tunti Helsingistä moottoritietä ja päädyt saaristomaiseman lumottavaksi Kotkan-Haminan seudulle. Kiertele myös nähtävyydet naapuri-kunnissa Virolahdella, Miehikkälässä ja Pyhtäällä.

 LÄHDE TÄNÄ KESÄNÄ LOMAREISSULLE, jossa teet asioita hieman toisin.

Mitäpä, jos jättäisit auton parkkiin ja lähtisit kävellen tutustumaan Kotkaan! Anna vihreän luonnonvoiman vallata mielesi Suomen palkituimmissa puistoissa ja jututa hiljaa Katariinan Meripuiston vähäpuheisia Tammisotilaita. Levähdä välillä kahvilassa ja vilvoittele varpaita Mansikkalahden uimarannalla. 

Kiirettä ei ole, joten vain nautit.

Voit seuraavaksi antaa ajatustesi siirtyä historiallisiin tapahtumiin vaikkapa Merikeskus Vellamon Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttelyssä. 

Kotkan meri-ilman raikastamana kannattaa tutustua toiseen kiinnostavaan kaupunkiin: nimittäin Haminaan. Se on rakennettu ainutlaatuisen ympyräasemakaavan mukaan. Haminassa sijaitsee linnoitus, jonka päälle pääsee kävelemään! Mikset pukeutuisi hieman normaalia teatraalisempaan asuun ja lähtisi kulkemaan polkua, jota taatusti on tallattu satoja vuosia sitten…

Tallenna muistojasi valokuvin tai istuudu kirjoittamaan runo puun katveeseen. Kiirettä ei ole. Nauti vanhojen rakennusten ja katujen ajan patinasta, piipahda pikku puotiin. Hymyile.

 Jäikö vielä historian nälkä? Siirrypä Virolahdelle. Siellä voit jatkaa vaellusta Tuntemattoman sotilaan polkua pitkin ja hiljentyä Bunkkerimuseolla. Suomea halkova, Miehikkälän läpi kulkeva Salpalinja on edelleen yhtä vaikuttava, vaikka sen rakentamisesta on kulunut tänä vuonna 80 vuotta. Aloita historiaan sukeltaminen Salpalinja-museolta.

Retkesi voi kruunata vaikkapa lintujen laulun kuuntelu Pyhtään lintuhoitolan ulkoalueella. Jos haluat palata asteittain nykyaikaan, käy Virolahdella Zsar Outlet villagessa ostoskierroksella.

Tässä vain pintaraapaisu siitä, mitä voit tehdä Kotkan-Haminan seudulla. Millainen sinun kesäretkitarinastasi tulee?

 Lisätietoja: www.visitkotkahamina.fi

Jaa tämä artikkeli


Matkailu