Kotimainen ilmanvaihto lunasti lupaukset: Koti pysyy raikkaana


Tiiviiksi rakennettu talo vaatii ilmanvaihtoa, jotta elämisestä syntyvä kosteus ja hiilidioksidi poistuvat hallitusti sisäilmasta. Kun sisäilma on raikasta ja suodatettu puhtaaksi ulkoilman epäpuhtauksilta, on asuminen miellyttävää.

Ilmanvaihto hoituu automaattisesti

MyVallox-koneita voi ohjata itse tai antaa automatiikan huolehtia tehostuksesta. Koneiden sisäänrakennetut ilmanlaatuanturit huolehtivat, että ilmanvaihdon teho on aina sisäilman kosteus- ja hiilidioksidipitoisuuteen nähden optimaalinen. Automatiikka mm. tehostaa ilmanvaihtoa, kun talossa on paljon väkeä ja peseytymisen ja saunomisen jälkeen.

”Vaivattomuuden lisäksi anturit pienentävät siis kosteusvaurioiden riskiä, kun kosteus ei tiivisty talon rakenteisiin” muistuttaa Valloxin markkinointipäälikkö Elina Paavilainen.

Etäohjauksesta on hyötyä

MyVallox-konetta voi ohjata myös etänä, kun sen rekisteröi maksuttomaan pilvipalveluun. Näin kodin sisäilmaa voi  säätää vaikkapa lomalla.  Palvelu myös kerää kaiken ilmanvaihtoon liittyvän datan.

”Historiadatan avulla voi esimerkiksi asuntoa myydessään todentaa, että ilmanvaihto on ollut päällä 24/7 ja millaiset sisäilman olosuhteet asunnossa on ollut. Tiedot säilyvät talokaupan jälkeenkin, jos käyttäjätunnukset siirtää uudelle omistajalle.”

Vedotonta ja halutun lämpöistä tuloilmaa

MyVallox-ilmanvaihtokoneet reagoivat automaattisesti myös vaihteleviin sääolosuhteisiin: olipa ulkona kylmä tai lämmin, ne tuovat tuloilman sisään aina halutun lämpöisenä. Kylminä vuodenaikoina lämmöntalteenotto tuo energiasäästöä.

Vallox täytti toiveet

Tuusulan Asuntomessualueelle paritalon rakentaneiden Sami ja Kati-Annika Aallon sekä Aila Tynellin toiveet ilmanvaihdosta olivat selkeät: hyvä ja raikas sisäilma, luotettavuus, toimivuus, hiljaisuus, huomaamattomuus ja mikäli vain mahdollista: kotimaisuus. LVI-suunnittelijan suositus Vallox-koneesta täytti kaikki toiveet.

Olimme suositukseen tyytyväisiä, sillä Vallox kotimaisena tuotteena sopii periaatteisiimme suosia suomalaisia tuotteita aina kun mahdollista.

Lue lisää Vallox ilmanvaihdosta:
www.vallox.com

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus