Kotimainen EcoUp Oy edistää rakentamisen kiertotaloutta


EcoUp-konserni tuottaa hiilineutraaleja, ylijäämävapaita ja energiaa säästäviä tuotteita ja ratkaisuja rakennusalan käyttöön ensimmäisen elinkaarensa loppuun päätyneistä materiaaleista. Uusi merkittävä edistysaskel koko rakennusalalle on purkutöissä kerätyn mineraalivillan uusiokäyttö.

EcoUp-konserniin kuuluu puukuidusta eristettä valmistava Ekovilla, rakentamisen kiertotalousprosessien kehittäjä ja eristevalmistaja Eko-Expert sekä Uudenmaan Imupalvelu. Konsernin toiminta kattaa koko arvoketjun raaka-aineen keräämisestä uusiomateriaalien käyttöönottoon työmailla. Konserni on täysin kotimaisessa omistuksessa, myös kaikki tuotantolaitokset ovat Suomessa.

Ekologisen rakentamisen innovaatioita

EcoUp-konsernin tuotemerkeistä tunnetuin on Ekovilla. Ekovillan valmistus käynnistyi jo vuonna 1979. Vuosien kehitystyön ansiosta se on nykyisin tiettävästi ainoa hiilineutraali eriste.

– Yhtä valmistettua puhallusvillaeristekiloa kohti tuote sitoo noin 1,2 kg hiilidioksidia. Hiilineutraaliuden lisäksi Ekovilla on myös teknisesti erinomainen tuote. Ekovilla eriste on lämmin ja turvallinen valinta, tästä yhtenä esimerkkinä on tuotteellamme oleva M1-päästöluokitus, kertoo EcoUpin myynti- ja markkinointijohtaja Kimmo Pyörälä.

Konserni on hiljattain kehittänyt teknologian käytetyn mineraalivillan uusiokäyttöön, puukuidun ja puhtaan mineraalivillan uusiokäytön ohelle. Kyseessä on merkittävä kehitysaskel koko rakentamisen alan kierrätysasteen parantamiseksi. Aikaisemmin käytetty mineraalivilla on päätynyt lähes poikkeuksetta kaatopaikalle.

Upcycling tuottaa entistä arvokkaampaa uusiomateriaalia

EcoUp konserni toimii upcycling-periaatteella: tuotannossa ylijäämämateriaalista ja jopa purkumateriaalista valmistuu ekologisia rakennusmateriaaleja, joiden arvo ja laatu ovat prosessissa parantuneet uuden muodon ja käyttötavan myötä.

Pyörälä näkee, että kiertotalousratkaisuissa on rakennusalan tulevaisuus.

– Asiakkaat osaavat jo pyytää vastuullisempia ratkaisuja ja lainsäädäntö myös ohjaa yhä vahvemmin kohti hiilijalanjäljen pienentämistä. Me haluamme olla jatkossakin kärjessä kiertotalousratkaisujen tarjoajana ja innovoijana, hän summaa.

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi