Koronavirustilanteesta johtuen ensiapukurssit siirtyvät verkkoon

 

Punaisen Ristin ensiapukoulutusten ensimmäisen osan voi nyt suorittaa etänä verkossa ja toisen osan myöhemmin syksyllä lähikoulutuksena. Koronavirustilanteesta johtuen ensiapukoulutusten suorittaminen on mahdollista myös etäopetuksena videon ja äänen välityksellä. 

Punainen Risti haluaa nostaa esiin ensiavun osaamisen ja auttamisrohkeuden merkityksen poikkeusoloissa. Kansalaisilta vaaditaan tänä keväänä paljon omatoimisuutta arjen haasteissa. Ensiaputaidot tuovat turvaa lähipiiriin. 

Koronavirustilanteesta johtuen ensiapukurssi kannattaa suorittaa yhdistelmäkoulutuksena, joka koostuu verkko- ja lähikoulutusosuudesta. Verkkokoulutusosuus (50 %) sisältää ensiavun teoriaa, ja sen voi suorittaa välittömästi. Lähikoulutusosuus (50 %) koostuu kädentaitojen harjoittelusta, ja sen voi suorittaa sitten, kun tilanne on syksyllä normalisoitunut. Lähikoulutuksen voi myös korvata etäopetuksena, joita Punaisen Ristin ensiavun koulutusohjelmia toteuttavat kumppanit tarjoavat. 

Punaisen Ristin ensiavun koulutusohjelmien mukaisina yhdistelmäkoulutuksina ovat Hätäensiapukurssi 8 t ja Ensiapukurssi EA1 16 t-kurssit. Suorittamalla verkkokoulutusosuuden, saa henkilö suorittamansa kurssin ehdollisen ensiapupätevyyden kuudeksi (6) kuukaudeksi. Tämän puolen vuoden aikana hänen tulee suorittaa lähikoulutusosuus, jonka suoritettuaan henkilö saa sertifioidun pätevyyden normaalisti seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. 

Verkkokoulutukset ja etäopetus vähentävät koronaviruksen COVID19 tartuntariskiä siirtämällä yhdistelmäkoulutuksen lähikoulutuksen suoritusta myöhemmäksi. 

Koronavirustilanteesta johtuen ensiapukoulutuksiin tulee myös etäopetusmahdollisuus, mikä koskettaa yhdistelmäkoulutusten lisäksi muitakin ensiapukoulutuksia 31.7.2020 asti. Kumppaniorganisaatiot voivat nyt poikkeuksellisesti järjestää ensiapukurssit etäkoulutuksina video- ja ääniyhteyden välityksellä. Koulutuksen suorittamisesta saa Punaisen Ristin virallisen ensiapupätevyyden. 

Useat Punainen Risti Ensiavun kumppaniorganisaatiot järjestävät ensiavun yhdistelmäkoulutuksia. Avoimet koulutukset ja niiden järjestäjät löytyvät osoitteesta ensiaputodistus.fi

Jaa tämä artikkeli


Työelämä