Koronakevät vilkastutti verkkokaupan huimaan nousuun


Verkkokauppa-alan Suomen pioneeri Vilkas Group Oy toimittaa helppokäyttöisiä verkkokauppa-alustoja kaikenkokoisille yrityksille. 

Koronatilanne näkyi lähes välittömästi tilausten määrissä”, toteaa Vilkas Group Oy:n toimitusjohtaja Markku Korkiakoski. ”Rajoitusten takia loppuasiakkaat siirtyivät kivijalkakaupoista verkkokauppoihin. Tilanne kolminkertaisti alustoillemme rakennettujen verkkokauppojen määrän, ja ylitimme keväällä jo maagisen 2000 verkkokaupan rajan.”

Koronatilanteesta hyötyivät eniten ne yritykset, joiden tuotevalikoima liittyy kotona viihtymiseen, liikuntaan, pihapuuhiin ja kesämökin varustukseen. Nyt panostetaan lähiympäristön viihtyisyyteen. 

”Meiltä yrittäjä saa käyttöönsä helppokäyttöisen verkkokauppa-alustan, jolle liiketoiminta on helppo siirtää tai perustaa. Asiakas voi perustaa verkkokaupan palveluumme itse tai teettää sen meillä.” 

Markku Korkiakoski

Johtamisessa korostuu luottamus 

”Aloittaessamme 25 vuotta sitten meillä ei ollut juurikaan kilpailijoita, mutta tilanne kiristyy koko ajan. Kotimaisena yrityksenä tunnemme täkäläisen toimintaympäristön ja kauttamme saa kaiken tuen selvällä suomen kielellä. Kilpailun kiristyessä nämä ovat selkeitä etuja yrittäjälle. Lisäksi juuri nyt on syytä edistää talouden elpymistä hankkimalla kotimaisia palveluita.” 

Asiantuntijaorganisaatiossa pitkälle erikoistuneet työntekijät toimivat usein omien arvojensa johdattamina. ”Kiinnitämme jo rekryvaiheessa huomiota hakijoiden työmoraaliin, motivaatioon ja arvoihin, sillä jos ne ovat kohdallaan, työntekijän ja johdon kesken syntyy luottamus. Luottamus näkyy esim. siinä, että meillä on tehty runsaasti etätyötä jo kymmenen vuoden ajan.” 

”Luottamus luo vapautta ja antaa tilaa liikkua. Kun kaikki ymmärtävät yhteisöllisen vastuun, kenelläkään ei ole tarvetta hengittää toisten niskaan.” 

Korkiakoski uskoo, että uusien sukupolvien myötä vastuunannon ja vapauden merkitys johtamisessa tulevat entisestään korostumaan. 

”Tutkimusten mukaan milleniaalit eivät sitoudu yrityksiin, mutta näkemykseni mukaan tämä visio ei aina vastaa todellisuutta. Meillä työntekijä voi halutessaan olla osan vuodesta vaikka maailmalla, sillä tätä työtä voi tehdä paikkariippumattomasti.” 

Viime talvena Vilkas siirtyi töihin Teneriffalle kahdeksi viikoksi. ”Korkea työmoraali säilyi koko ajan, mutta aikaa jäi myös rantaelämälle. Matka sai aikaan uudenlaista tiimiytymistä ja yrityksenä saimme yhteisen kokemuksen, jota ei voi rahassa mitata”, sanoo Korkiakoski. 

Jaa tämä artikkeli


Yrityspalvelut