Tervetuloa eläinten saarelle!


METSÄPEUROILLE, markhoreille, punaniskakenguruille, kuhertajagaselleille ja monille muille lajeille odotetaan poikasia kesäksi! Erityisen tärkeitä ovat metsäpeuravasat, sillä Suomessa on käynnissä luontoonpalautushanke, jossa Korkeasaaressa syntyneet vasatkin ovat mukana.

”Korkeasaareen pääset kätevästi 20 minuutissa Helsingin keskustasta bussilla ja kesäisin myös vesibussilla. Metro tuo sinut Kalasatamaan REDIn kauppakeskukseen, josta on vain kilometrin matka eläintarhan portille.”

KERÄILY LUONNOSTA LEMMIKIKSI oli hävittää Tansanian vuoristometsissä elävän hehkuvansinisen turkoosipikkugekon 2000-luvun alussa. Nyt keräily on kielletty, ja lajia suojellaan kansainvälisin sopimuksin, mutta gekkoja myydään yhä väärennetyin paperein. Jos hankit eksoottista lemmikkiä, tarkistathan sen alkuperän, ettet vahingossa tue rikollista toimintaa! Eläintarhat suojelevat lajia yhdessä kasvattamalla elinvoimaista tarhakantaa.

”Korkeasaaren eläintarha täyttää jo 130 vuotta ja sen kunniaksi tuttujen lajien joukkoon liittyy 13 uutta lajia, yksi jokaista vuosikymmentä kohden.”

AMURINLEOPARDIKISSA on kissalaakson uusin asukas. Se on kotoisin kaukoidästä, Amurjoen alueelta, jossa liikuskelee myös muita Korkeasaaresta tuttuja kissoja, amurintiikereitä ja amurinleopardeja. Täplikkään, pienen, mutta hyvin pippurisen kissan suosikkipaikka on vanhoista paloletkuista kudottu riippumatto, löydätkö kissan sieltä?

APINALINNA on kuuden pelastetun berberiapinan koti. Apinat ovat entisiä lemmikkejä ja hylätyn yksityistarhan asukkaita, jotka elävät nyt laumana Korkeasaaressa. Erittäin uhanalaisia berberiapinoita pyydystetään poikasina laittomasti lemmikiksi ja turistien ihmeteltäväksi. Ethän valokuvaa itseäsi lomamatkoilla apinoiden kanssa! Jos haluat auttaa, tue kanssamme berberiapinoiden suojelua Marokossa.

MILTÄ NÄYTTÄÄ ELÄMÄ KENGURUTARHASSA? Saavatko mangustit herkkunsa tänään pallomereen? Miten lähelle tulevat pikkuvuohet, eläintarhan ainoat eläimet joita saa rapsuttaa (jos se vuohille sopii). Tutustu eläimiin oppaiden ja eläintenhoitajien kanssa. Tarhapolkujen ja ruokintojen ajat löytyvät nettisivuilta.

KRUUNAA PÄIVÄ HERKUTELLEN meren äärellä! Ravintolat Karhu ja Pukki, sekä Bistro Bron Mustikkamaalla ovat avoinna kesällä joka päivä. Jätskikojuja ja kahviloita on useita ja omaa eväsretkeä varten saaresta löytyy grillipaikkoja ja piknikpöytiä.

www.korkeasaari.fi/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Vapaa-aika