Konsultti, joka tietää mistä puhuu


Tuomo Niemi on konsultti, jonka neuvoja kannattaa kuunnella. Hän teki vakuuttavan yli 25 vuoden uran ict-maailmassa ja työskenteli kansainvälisissä tehtävissä Nokia Siemens Networksissa niin liiketoiminta-, tuotekehitys- kuin tuotanto- ja logistiikkapuolellakin.

”Tehtävissä sai koko ajan opiskella uutta ja minua kiinnostaa miettiä, kuinka asiat tehdään tehokkaammin, laadukkaammin ja paremmin. Ict-vuodet antoivat hyvän pohjan yhtiön eri toiminteiden operatiiviseen ymmärtämiseen ja yrittäjyyteen”, kymmenen vuotta konsulttipalveluita tuottanut Tuomo Niemi Redamat Oy:stä kertoo.

Niemi työskentelee start-upien, pk-yritysten sekä pörssiyritysten kanssa. ”Isostakin yrityksestä pystyy aika nopeasti löytämään kehittämisen paikat. Strategia on yleensä kohtuullisen kunnossa, mutta valitettavan usein hienosta strategiasta syntyy eri tulkintoja. Johdon on osattava myös kertoa, millä toimilla päämäärä saavutetaan”, Niemi sanoo.

Pienten ja keskisuurten yritysten kanssa kaikki lähtee uskottavasta, analysoidusta liiketoimintaideasta. Tämän jälkeen Tuomo Niemi käy läpi kysymyspatteriston, jonka lopputuloksena yrittäjälle ja henkilöstölle kirkastuu, mitä voisi tehdä paremmin.

”Esimerkiksi tuotteen ja palvelun valmistuksen voi toteuttaa hyvin monella tavalla. Käymme läpi, miksi kyseinen valmistustapa on valittu ja olisiko jotain muita vaihtoehtoja, niiden vaikutukset ja mitä ne maksaisivat.”

Tuomo Niemi on ollut auttamassa muun muassa oululaista terveysteknologiayritys Medanets Oy:tä. Yhtiö on kehittänyt sovelluksen, jonka avulla terveydenhuollon ammattilaiset voivat kirjata potilastietoja järjestelmään reaaliaikaisesti potilaan vierellä. Tämä tehostaa hoitoprosesseja, parantaa potilasturvaa ja tuo kustannustehokkuutta.

”Minulla on kova into auttaa yrityksiä. Esimerkiksi Medanetsin ratkaisuja käyttävät jo terveydenhuollon ammattilaiset useissa sairaaloissa,” Niemi iloitsee.

www.redamat.fi

Jaa tämä artikkeli


Yrityspalvelut