KOLMEN ROSTIS-LAJIN KATTAUS, joka sopii niin ruokapöytään kuin retkireppuunkin


Suomalainen menestysresepti 2020 -voittaja Rostis on saanut kaksi uutta ihanaa täytettä: lihaisan karjalanpaistin ja lempeän makean mustikka-vaniljan. 

Turkulaisen perheleipomo Rostenin johtotähti, Rostis-ruistaikinapiirakka, leivottiin kunnianosoituksena tekijöiden karjalaisille sukujuurille. Leipomo halusi kauppojen paistopisteille rukiisen piirakan, missä maistuvat tutut perinnemaut.

Niinpä Rostiksen ruiskuori täytettiin pehmeällä riisipuurolla, mehevällä kananmunalla ja laktoosittomalla voilla. Suomalaiset ottivat Rostiksen heti omakseen.

Tänä syksynä leipomo Rosten hemmottelee paistopisteiden asiakkaita ja muita herkuttelijoita kahdella uudella Rostis-maulla: täyteläisellä karjalanpaistilla ja lempeän makealla mustikkavaniljalla.

Makuja kaipuusta Karjalaan

Rostis-kolmikko taipuu hauskasti kolmen ruokalajin minikattaukseksi. Alkupalaksi sopii tuttu klassikko-Rostis riisi-, muna- ja voitäytteellä. Pääruoka on tietysti lohduttavan lämpimiä makumuistoja tulviva karjalanpaisti. Tämä Rostis vie kielen mennessään pitkään haudutetulla ja suomalaisista kasviksista sekä sian- ja naudanlihasta tehdyllä täytteellä.

Ateria päättyy luonnollisesti jälkiruokaan, jollaisena mustikka-vanilja-Rostis on elementissään. Sen ohut ruiskuori on täytetty herkullisilla suomalaisilla metsämustikoilla ja vaniljaisella riisipuurolla. Kokeile tarjota kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.

On vaikea olla ihastumatta perinteisistä raaka-aineista tehtyihin herkkuihin – varsinkin, kun ne on helppo poimia mukaan oman kaupan paistopisteeltä. Alkuperäistä klassikko-Rostista riisipuuro-, muna- ja voitäytteellä saa myös pakasteena kotiuunissa paistettavaksi. Kokeile tätä trioa kolmen lajin iltapalana, pakkaa reppuun retkievääksi tai kata tarjolle juhlapöytään! Maku vie mukana.

Tutustu leipomo Rostenin herkullisiin makuihin: leipomorosten.fi

Seuraa Rostista Instagramissa ja Facebookissa

Jaa tämä artikkeli


Hyvinvoiva Suomi Lifestyle