”Kolme vuotta ja yli 4 000 työllistynyttä”


Jethro Rostedtin kiinteistönvälitysfirman naapurista Turun Ratapihankadulta löytyy pieni firma. Se eroaa muista saman oloisista toimistoista siinä, että täällä tehdään oikeasti jotain historiallista. 

Olemme olleet kolme vuotta Suomen suurin pilotti. Pilotti-sanaa ei saisi käyttää, mutta käytän kuitenkin. Yksinkertaisuudessaan laitetaan ihmisiä töihin yhdessä TE-toimiston kanssa ja pilotoidaan sitä miten tämän kaiken voi tehdä uudella tavalla”, Olli Laakio sanoo. 

Mediassa Turun malliksi nimetty työnvälityksen malli on nyt tutkittu. 

Asialla ovat olleet viime vuonna HAMK Edu ja tänä syksynä Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI. Jälkimmäinen totesi juuri tuoreessa tutkimuksessaan, että tuloksia on saatu aikaan niin haasteellisten työnhakijoiden kuin nuorten ja vanhempienkin ikäluokkien kanssa. Tehostetun työnvälityksen toimintamallin toteutus Varsinais- Suomessa on osoittanut, että TE-toimiston ja ulkoisen palvelutuottajan yhteistyö voidaan saada toimivaksi ja ennen kaikkea oikeasti tehokkaaksi. Ennakkoluulot Turussa ovat viimeistään nyt karisseet. 

Työnvälityspiste on toiminut kaksinapaisesti. Se on saanut asiakkaansa suoraan TE-toimistolta ja tarjoaa toisaalla yrityksille maksutonta rekrytointipalvelua. Uniikkia palvelussa on se, että byrokratian sijaan Työnvälityspisteelle on luotu olosuhteet, joissa asiakasta voidaan auttaa konkreettisesti kädestä pitäen. Yritykset taas saavat palvelusta parhaimmillaan työntekijän yhdellä puhelinsoitolla raskaan rekrytointiprosessin sijaan. Viime syksynä avattiin toinen toimipiste Poriin, jolla katetaan koko Satakunnan alue. 

“Emme siis ole kilpailija TE-toimistolle, vaan lisäkäsiä heidän työhönsä. Tietysti teemme asioita eri tavalla ja meillä on esimerkiksi laajat verkostot paikalliseen yrityselämään. Toisinaan tämä inhimillisyydestä ja ihmisten kohtaamisesta puhuminen kuulostaa kukkahattutätiosastolta, mutta juuri sen kautta saamme aikaan tuloksia”, Marika Nieminen sanoo. 

Työnvälityspisteen asiakaskunta koostuu siis työttömistä työnhakijoista ja ikäskaala on laaja. Tasaisesti 1950-luvulla syntyneistä asti ihmisiä on saatu autettua joko työhön, koulutukseen tai perustamaan oma yritys. Keskimäärin töihin mennään kahdeksan viikon asiakkuuden päätteeksi, toisinaan asiakkuus kestää vuodenkin. 

“Vastuu on kuitenkin aina työnhakijalla. Me emme ole viisastenkivi, vaan enemmänkin tuemme ja autamme ihmistä niissä omissa pyrkimyksissä. 

Haastamme siis ihan kaikkia, myös yhteistyökumppaneitamme, miettimään työnvälityksen prosessia uudella tavalla”, Olli Laakio sanoo.

Tervetuloa kuulemaan lisää, ennakkoilmoittaudu Työnvälityspisteen loppuwebinaariin 25.11.2020 klo 10–11. 

www.työnvälityspiste.fi/tyonvalityspiste-tuloksia

Jaa tämä artikkeli


Bisnes Talous ja johtaminen