Kolme viini- & ruokavinkkiä pääsiäiseen!


Parsaa, burgeria vai pataa? Espanjan helmen Marqués de Cáceresin viinit ovat loistava valinta pääsiäispöytään – nappaa alta pääsiäisen herkullisimmat vinkit!

PÄÄSIÄINEN ON KIISTATTA YKSI VUODEN SUURIMPIA ruokajuhlia, jolloin on ihana kokoontua yhteen lähimmäisten kesken, kokata pidemmän kaavan kautta ja avata pullo astetta parempaa viiniä. Riojan punaviinit ovat klassinen ja tyylikäs yhdistelmä pääsiäisen ajan liharuuille ja erityisesti, kun pääosassa on runsaanmakuista karitsaa tai lammasta. Riojan alueen ykkösrypäle on Tempranillo, joka saa upean marjaisuudensa lisäksi nauttia tammikypsytyksestä, joka tekee viineistä miellyttävän täyteläisiä ja mausteisia sekä pyöreän tanniinisia. Vuonna 1970 perustetun Marqués de Cáceresin viinit ovat erittäin korkeatasoisia ja tyylikkäitä Rioja-viinejä. Ne ovat runsaanvärisiä, miellyttävän hedelmäisiä, rakenteeltaan tasapainoisia, hienostuneesti tammitettuja ja täynnä taidokasta eleganssia. Kaikki Marqués de Cáceresin viinit ovat myös vegaanisertifioituja.

VIHREÄÄ YRTTISYYTTÄ

Marqués de Cáceres Verdejo ja yrttisen sitruksinen parsarisotolla täytetty kesäkurpitsa

Valitse Verdejo, kun lautasella on yrteillä ja sitruunalla maustettuja äyriäisiä, vaalealihaista kalaa tai kasviksia. Verdejon hapokkuus tuo raikkautta myös täyteläisemmälle annokselle kuten risotolle, ja sen aromaattisuus on omiaan tuoreen keväisen vihreän parsan parina.

Marqués de Cáceres Verdejo 2019
Alkon tuotenumero 585997

LÄMMINTÄ MAUSTEISUUTTA

Marqués de Cáceres Crianza ja mausteisen mehevä karitsaburgeri

Moderni pääsiäisruoka on karitsan jauhelihasta tehty premium-burgeri harissamajoneesilla, fetalla ja pikkelöidyllä punasipulilla. Burgeripihvit grillataan nopeasti, niin että pihvi jää keskeltä hieman roseeksi. Cáceresin Crianzassa maistuvat runsaat punaisten marjojen aromit ja lämmin mausteisuus, ja tämä keskitäyteläinen punaviini sopiikin parhaiten karitsaruuille, joissa liha on yleensä kypsyysasteeltaan medium.

Marqués de Cáceres Crianza 2017
Alkon tuotenumero 006781

TYYLIKÄS JA KLASSINEN

Marqués de Cáceres Reserva ja pitkään haudutettu taivaallisen herkullinen lähi-idän lammaspata

Pitkään kypsytetyt karitsa- ja lammasruuat, kuten potka tai padat, ovat maultaan intensiivisiä ja melko tuhteja, joten myös viini saa olla täyteläinen ja runsas. Marqués de Cáceres Reserva on tyylikkään monivivahteinen ja täyteläinen, pehmeän tanniininen punaviini, joka tarjoilee kuivattuja hedelmiä, nahkaisuutta, makeita mausteita ja kahvin aromeja. Makean mausteinen ja granaattiomenalla höystetty itämainen lammaspata ja Reserva Rioja hurmaavat varmasti pääsiäispöydässä!

Marqués de Cáceres Reserva 2015
Alkon tuotenumero 005435

Reseptit annoksille löydät osoitteesta www.hartwall.fi/viinisi

Facebookissa ja Instagramissa nimimerkillä @hartwall_viinisi

Jaa tämä artikkeli


Lifestyle