Kolme askelta työhyvinvoinnin kehittämiseen


Työhyvinvointi vaikuttaa merkittävästi organisaatioiden kilpailukykyyn, taloudelliseen tulokseen ja maineeseen. Työhyvinvointiin investoiminen maksaa itsensä parhaimmillaan moninkertaisena takaisin. 

Työhyvinvoinnin tuloksellisen kehittämisen ytimessä on aina organisaation oma tahto panostaa työarkeen: henkilöstöön, työympäristöön, työyhteisöön, työprosesseihin tai johtamiseen. Onnistumisen kannalta ydinasemassa on oman tahtotilan lisäksi luotettava, laadukas työterveyden ja työhyvinvoinnin kumppani, joka tarjoaa asiantuntijatuen lisäksi valmiita työkaluja hyvinvoinnin edistämiseen organisaation arjessa. Pirte työterveys ja lääkärikeskus on ollut luomassa elinvoimaa Pirkanmaan työelämään jo vuodesta 1975. 

Työhyvinvoinnin kehittäminen on parhaimmillaan pitkäjänteistä ja suunnitelmallista 
  1. Analysoi nykytilanne Kartalle on mahdotonta piirtää reittiä, jos ei tiedä, missä juuri nyt seisoo. Pirten sähköinen kyselytyökalu Pirte Skooppi on näppärä apuväline erilaisissa selvityksissä. Skooppi-kyselyt ovat räätälöitävissä ja kohdennettavissa tarpeen mukaan. Pirten asiantuntijat auttavat kysymysten laadinnassa ja tulosten analysoinnissa niin, että selvityksistä saadaan kaikki hyöty irti. 
  2. Suunnittele ja aseta tavoitteet Kun lähtötilanne on selvillä, on aika tehdä toimintasuunnitelma. Mitkä ovat suurimmat kipupisteet? Minkä pitää muuttua, että ongelma ratkeaa? Miten vahvistetaan jo toimivia käytäntöjä? Pirte toimii kumppanina suunnitelmien teossa 45 vuoden kokemuksella ja tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia hyväksi havaittuja keinoja työterveyden ja -hyvinvoinnin kehittämiseen. 
  3. Toteuta, seuraa ja mittaa Pirten raportointityökalut auttavat seuraamaan tehtyjen toimenpiteiden vaikuttavuutta. YritysPirte-palvelun kautta yhteydenpito organisaation ja työterveyshuollon välillä onnistuu kätevästi ja esimerkiksi tärkeät dokumentit ovat jatkuvasti molempien osapuolten käytettävissä. Asiantuntijat ovat työntekijöiden saavutettavissa niin kasvotusten kuin digitaalisten etäpalveluiden kautta. 
Pirte työterveys ja lääkärikeskus (Tullinkulman Työterveys Oy) 
  • 8 toimipistettä ympäri Pirkanmaata 
  • Noin 250 pirteläistä 
  • 1900 yritysasiakasta 
  • 39 500 henkilöasiakasta 
  • Omistajina Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri 

Pirten visio on olla vuonna 2025 vaikuttavin ja vastuullisin julkisomisteinen työterveyshuollon asiantuntijaorganisaatio. Se saavutetaan asiakkaiden työkykyyn liittyvät erityistarpeet ketterästi huomioiden, palveluketjuja paikallisesti rakentaen, oman talon veto- ja pitovoimaan panostaen ja tehden tiivistä, laaja-alaista yhteistyötä esimerkiksi yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa. 

www.pirte.fi

Jaa tämä artikkeli


Työelämä