Koko perheen juttu


Kuva: Annika Sorjonen

Mitä yhteistä on Korkeasaarella ja Eiffelin tornilla? Molemmat ovat avautuneet yleisölle jo 1889 ja ovat olleet suosittuja matkailukohteita siitä lähtien.

Kotimaan matkailu on kasvattanut suosiotaan tasaisesti vuodesta toiseen ja Korkeasaari on ollut jo useita vuosia Taloustutkimuksen Vapaa-ajankeskusten imagot -tutkimuksessa kärkisijalla.

Sijainti, monipuolisuus ja hintataso vaikuttavat myönteisesti ikisuosikin asemaan, mutta uudistuminen ja toiminnan jatkuva kehittäminen sekä monipuolistaminen takaavat Korkeasaaren aseman perheiden ykkösmatkakohteena Suomessa jatkossakin.

”Uudistamme tiloja ja uusia eläinlajeja saapuu vuosittain. Teemme jatkuvasti töitä palvelujen ja asiakaskokemuksen eteen, haluamme olla aina vain viihtyisämpi vierailupaikka ja retkikohde”, kertoo Korkeasaaren Markkinointijohtaja Susanna Silvonen.

Kuva: Annika Sorjonen

Matkusta kauas lähellä

Aikoina, jolloin kaikki miettivät entistä tarkemmin matkojensa maantieteellistä pituutta ja matkustusvälinettä, Korkeasaari tarjoaa eksoottisia matkakokemuksia, jotka ovat helposti ja nopeasti saavutettavissa. Lähikaukomatkailun lisäksi jokainen eläintarhaan lipun ostanut osallistuu eläinten suojeluun sekä kantaa vastuuta ympäristöstään ja perheiden on helppo tulla saarelle viettämään yhteistä aikaa.

”Meillä voi kokea kaukomaita matkustamatta kauas; löytyy trooppista sademetsää, aavikkoa, Aasian ylänköä ja kotimaista korpea. Eläinten lisäksi, puitteet tukevat vahvasti vapaamuotoista perheiden yhdessä oloa ja koemme olevamme matalan kynnyksen retkikohde”, Silvonen kuvaa.

Kiinnostavaa sisältöä ja palveluja on kaikenikäisille ja lisäksi opetuksellista näkökulmaa ei pidä sivuuttaa. Ajankohtainen teema on myös fyysinen aktiivisuus ja siinäkin Korkeasaari puoltaa paikkaansa, sillä ulkoilmakohteessa viehättävät myös reippailu ja ulkoiluun kannustava puistomainen ympäristö. Liikennevapaa saari on turvallinen liikkua ja tarjoaa paljon leikki- ja eväspaikkoja sekä ravintoloita moneen makuun ja jokaisen kukkarolle sopivia.

”Kuulumme myös Helsingin kaupungin Valitse vastuullisemmin -kampanjaan ja sen myötä olemme tehneet tavoitteeksemme hiilineutraaliuuden vuoteen 2030 mennessä.”

Kuvat: Mari Lehmonen

Sillat, lautat ja raiteet

Kattava kotimaan raideverkosto takaa vaivattoman ja mielekkään tavan vierailla Korkeasaaressa, sillä VR kuljettaa matkustajia ympäri Suomen suoraan Helsingin keskustaan. Ja pääkaupunkilaisille Korkeasaari on ollut aina nopean ja helpon yhteyden päässä, Kauppatorilta ja Hakaniemestä vesiteitse ja jalan siltaa pitkin Mustikkamaalta.

”Olemme kiitollisessa asemassa, sillä Helsingin kaupunki kasvaa meidän suuntaamme koko ajan. Naapurustoon rakentuu uusia asuinalueita kuten Kalasatama ja Sompasaari ja lähivuosina Kruunusillat yhdistävät Laajasalon Helsingin keskustaan.”

Jo nykyään Kalasatamasta pääsee kevyenliikenteen siltaa pitkin vaikkapa pyöräillen suoraan eläintarhan lipunmyyntiin.

”Isoisänsillan tuoma yhteys Kalasatamaan näkyy meillä vierailijamäärissä”, Susanna Silvonen toteaa.

www.korkeasaari.fi

Jaa tämä artikkeli


Perhe Vapaa-aika