Kokemuksella ansaittua aurinkosähköosaamista


Kotitalouksille aurinkovoimaloita toimittavat Napsin jälleenmyyjät.

Naps Solar Systemsin ammattilaiset osaavat aurinkoenergian hyödyntämisestä 40 vuoden kokemuksella kaiken oleellisen. Korkea laatu varmistetaan vaativissakin kohteissa.

Napsin toimitusjohtaja Timo Laakso vaihtoi tuulienergian aurinkosähköön.

Naps Solar Systemsin toimitusjohtaja Timo Laakso oli edellisissä tehtävissään rakentamassa Suomen tuulivoimaosaamista. ”Aurinkoenergian hyödyntämisessä tullaan tuulivoimaa perässä, mutta samat kehitysaskeleet on tunnistettavissa”, hän toteaa. 

Aurinkosähköala kehittyy tällä hetkellä nopeasti. ”Naps on ollut alan edelläkävijä 40 vuotta – monet asiat on tehty itse, aurinkopaneelien valmistusta myöten. Kokemuksen ansiosta meillä on erinomainen kyky analysoida, omaksua ja luoda uutta alalla”, Laakso kertoo. 

Todisteena osaamisesta on yli 250 000 erilaisiin sääoloihin toimitettua aurinkosähköjärjestelmää, jotka sijaitsevat kaikilla maailman mantereilla, Antarktikselta merimajakoihin, autiomaan kaasuputkilinjojen kompressoriasemiin sekä vuoristojen viranomaisverkkojen tukiasemiin. ”Käsityksemme laadusta on peräisin hankkeista, joissa laitteiston toimintahäiriöt tarkoittivat vaaratilanteen muodostumista tai erittäin kallista huoltokäyntiä kohteeseen. Tästä laatutasosta pidämme yhä kiinni”, Laakso painottaa.

Asiantuntemuksesta kertoo myös se, että omassa tehtaassa Naps valmistaa mm. massaräätälöityjä sekä asiakas- ja kohdekohtaisesti mitoitettuja erikoispaneeleita. ”Valmistamme paneeleita niin teknisesti vaativiin sääolosuhteisiin kuin visuaalisesti näyttäviin kohteisiin, kuten valkoisia paneeleita rakennuksiin integroitaviin järjestelmiin”, Laakso konkretisoi.

Naps toimittaa sekä sähköverkkoon kytkettäviä että verkon ulkopuolisia aurinkovoimaloita. ”Toteutamme yritysasiakkaille korkealaatuisia sähköverkkoon kytkettäviä aurinkovoimalaprojekteja EPC-kokonaistoimituksena ja sähkönjakeluverkon ulkopuolella toimivia vaativia ja kriittisiä off-grid -projekteja.” 

Kivikylän kotipalvaamo käyttää puhdasta aurinkosähköä.

Kansainväliset hätäapua toimittavat organisaatiot ovat olleet Napsin asiakkaita koko yhtiön 40-vuotisen historian ajan. ”Toimitamme jatkuvasti aurinkosähköratkaisuja olosuhteisiin, joissa sähköinfraa ei ole, tai se on tuhoutunut, ja sähkön tarve on kriittinen esimerkiksi humanitäärisen toiminnan turvaamiseksi.”

Aurinkosähköalan kasvuvauhti on nopeaa ja asiakkaiden osaaminen ja vaatimustaso kehittyneet. Laakso pitää tätä erittäin tervetulleena. ”Missiomme on korkealaatuisten aurinkosähköjärjestelmien suunnittelu ja toteuttaminen yhdessä asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa myös tulevaisuudessa. Aurinkosähköjärjestelmien turvallisuus ja korkea laatu ovat asioita, joista emme tingi”, summaa Laakso.

Napsin oma henkilöstö palvelee ensisijaisesti yritysasiakkaita. Kotimaisille kuluttaja-asiakkaille ratkaisuja toimitetaan valtuutetun Powered by Naps -jälleenmyyntiverkoston kautta. 

Jaa tämä artikkeli


Bisnes