Kohti hallitumpaa energiaomavaraisuutta


Viime vuosien ja etenkin alkuvuoden vaihteleva maailmantilanne on saanut monet miettimään kasvavia energiakustannuksia sekä energian tehokasta käyttöä. Oivaltavat kotimaiset ratkaisut löytyvät läheltä. 

Energian hintakehitys jatkuu arvaamattomana. Koska esimerkiksi öljyn ja kaasun hintaan ei yksilö voi vaikuttaa, kiinnostus energiatehokkaita kiinteistöjä sekä omavaraista teollisuutta kohtaan on kasvanut. 

“Vuosi vuodelta kestävien energiaratkaisuiden merkitys on noussut ja nyt on saavutettu piste, jolloin se tulee halvemmaksi kuin fossiilinen vaihtoehto”, kertoo One1:n tuotantoratkaisujen johtaja Mika Kallio ja lisää: ”Hinnan ennustettavuus on myös parempi.” 

Energiatehokkaaseen tuotantoon erikoistunut One1 ja kiinteistöihin erikoistunut e-Protech fuusioituivat One1-nimen alle vuosi sitten. Suomen energiapalvelumarkkinoille syntyi vahvalla tietotaidolla varustettu toimija, joka kattaa energiatuotannon sekä kiinteistöenergian ja -tekniikan hajautetut ratkaisut. Yritys ei ole sidottu tiettyyn laitevalmistajaan, vaan se on toiminnan ja teknologian integraattori, joka etsii asiakkaan ongelmaan tehokkaimman ratkaisun. 

”Mallimme mahdollistaa uusien innovaatioiden ja teknologioiden käytön. Lähdemme aina laskelmien kautta asiakkaan tarpeesta ja pohdimme tilannetta pintaa syvemmältä. Tuotamme pitkäaikaista hyötyä ja turvaa asiakkaalle”, selittää kiinteistöratkaisujen johtaja Jukka Hiltunen. 

Omavaraisuus nostanut suosiota 

Jos kiinteistöissä keskitytään energiatehokkaisiin ratkaisuihin sekä käyttäjien valistamiseen, teollisuudessa panostetaan entistä useamman hukkaenergian talteenottoon. Lämpöä, höyryä, biokaasua ja sähköä saadaan prosessien ylijäämäsyötteistä – menetelmä tuo energian hintaan ennustettavuuden. 

”Jalotofun Raaseporin tehtaan viemärin sivuvirta ohjataan lämpimänä biokaasulaitokseen ja tuotettu kaasu hyödynnetään tehtaalla höyrynä, sähkönä ja lämpönä. Sähköä tarvitaan toimintaan vain hieman lisää muualta. Hartwall on aloittamassa myös vastaavanlaisen hankkeen”, Kallio mainitsee esimerkkejä. Hiltunen jatkaa, että kiihtyvällä tahdilla kiinteistöt lisäävät omavaraisuuttaan lämmitystavan vaihdolla tai lämmön talteenotolla: ”Tällöin ostoenergian määrää ja riippuvuutta energian toimittajasta voi vähentää merkittävästi.” 

Yksi kumppani, yksi kokonaisratkaisu 

Heräsikö kiinnostus tehokkaampaan energiankäyttöön, pienempään loppulaskuun ja omavaraisuuteen? One1 on erikoistunut kestäviin, elinkaarikustannuksiltaan tehokkaisiin ja ympäristöystävällisiin ratkaisuihin. Tarvittaessa se tarjoaa projekteihin rahoituksen. 

One1 vastaa mielellään heränneisiin kysymyksiin sekä auttaa löytämään kokonaisvaltaiset, valmistajariippumattomat energiaratkaisut kiinteistöihin sekä teollisuuteen. 

Lisää tietoa: www.one1.fi

Jaa tämä artikkeli


Teknologia- ja Teollisuusratkaisut