Kohta paistaa – kesä on parasta terassilla


Kesä on täällä ihan pian, ja missä siitä olisi mukavampi nauttia kuin omalla terassilla? Toimiva, tilava ja hyvin tehty terassi moninkertaistaa kodin tai mökin piha-alueen käytön ja käyttömukavuuden.

Terassi on rakennuksen ”lisäsiipi”, jossa vietetään aikaa grillaten ja syöden, aurinkoa palvoen, viikonloppulehteä lueskellen, ulkoilmasta nauttien ja juhlien. Terassin rakentaminen onnistuu itse, mutta suin päin ja suunnittelematta hommiin ei kannata rynnätä.

Tässä on lyhyt muistilista terassin rakentamiseen, jos aiot rakentaa sen itse.

1. Aloita suunnitelmasta

Terassin rakentaminen, kuten kaikki rakennusprojektit, kannattaa suunnitella hyvin. Mikäli et osaa tai halua tehdä terassin suunnitelmaa itse, löytyy netistä hyviä ohjeita. Terassi rakentuu perustuksesta, rungosta ja kansilaudoituksesta. Lisäksi voi olla tarpeen rakentaa portaat ja aita. Terassin rakentaminen ei yleensä edellytä rakennuslupaa, mutta ennen rakentamista asia kannattaa tarkistaa kotikunnan rakennustarkastajalta.

2. Valitse puumateriaali huolella

Suomen sääolosuhteet ovat vaativia kaikille pinnoille, jotka ovat jatkuvasti ulkoilmassa. Valitse terassin rakentamiseen puulaatu, joka on tarkoitettu ulko-olosuhteisiin. Pelkät maalit, lakat tai muut pinnoitteet eivät ratkaise ongelmaa, ellei puumateriaalia ole valittu oikein. Suosittelemamme terassilaudat löydät asiantuntevasta puutavaraliikkeestä. Terassilautoja tehdään myös komposiittimateriaalista, joka voi olla hyvä vaihtoehto.

3. Omat vai vuokratut välineet?

Kunnolliset työkalut ovat rakentamisessa a ja o. Niiden kohdalla ei kannata tinkiä. Kaikkia rakennusvälineitä ei kuitenkaan välttämättä ole järkevää ostaa, ellet sitten  tiedä tarvitsevasi niitä myös jatkossa. Suurimman osan välineistä voit vuokrata asiantuntevasta konevuokraamosta.

Terassin rakentamiseen ei onneksi tarvita suurta arsenaalia. Tärkeimmät työvälineet ovat vasara, saha, hiomapaperi ja akkuporakone.

4. Kiinnitysvälineiden valinta

Terassin asennus- ja kiinnitystarvikkeina käytetään ruostumattomasta teräksestä valmistettuja ruuveja. Asennuksessa saatetaan tarvita myös esimerkiksi pilari- ja palkkikenkiä sekä kulmarautoja. Fix Masterin Fix Master rakennusruuvit sopivat loistavasti terassin rakentamiseen. Fix Masterin valikoimasta löydät kaikki muutkin kiinnitystarvikkeet.

5. Huomioi sää

Suunnittele rakentamisen ajankohta siten, että sää on suotuisa. Terassin rakennat ennen kaikkea aurinkoisia päiviä varten, mutta yhtä hyvin voit nauttia auringosta jo rakennusvaiheessa.

 

Löydät lisätietoa Fix Masterin osoitteesta www.fix-master.info. Sivuilta löytyy myös opas ruuvin valitsemiseen. Valitseminen on helppoa myös Fix Master ruuvivalitsin -sovelluksen kautta. Se on ladattavissa ilmaiseksi Google Play -sovelluskaupasta.

Aloitussivu- Ferrometal

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika