Koe Kyrö Distilleryn ainutlaatuinen tarina paikan päällä


Tutustu kansainvälisesti tunnetun Kyrö Distilleryn tarinaan vierailemalla Isossakyrössä sijaitsevassa tislaamossa, joka on kotimaan matkailun yksi mielenkiintoisimmista kohteista tulevana kesänä. 

KYRÖ DISTILLERY SAI ALKUNSA suomalaiseen tapaan saunan lauteilla. Siellä viisi ystävystä siemailivat amerikkalaista ruisviskiä ja pohtivat miksei sellaista tehdä Suomessa, missä ruista käytetään enemmän kuin missään muualla. Ajatus omasta ruisviskistä tuntui hyvältä myös seuraavana aamuna ja loppu on historiaa. 

Viskin valmistus on kuitenkin hidasta. Jotta laskuja saatiin maksetuksi, oli jotain nopeampaa saatava markkinoille. Ja niin, osin pakotettuna ja puolivahingossa, saivat alkunsa Kyrön maailmanmaineeseen nostaneet ruisginit. 

Kyrö Distilleryn ilosanoman jakamiseksi on tislaamon yhteyteen perustettu vierailukeskus. Tuotantotilat sijaitsevat entisessä meijerissä, jossa on tehty myös suomalaisen juuston historiaa: ”Täällä kehitettiin aikoinaan Suomen suosituimpiin juustoihin edelleen kuuluva Oltermanni. Kun perustajamme kuulivat rakennnuksen mielenkiintoisesta historiasta aikoinaan, lopullinen päätös tislaamon sijoittamisesta tänne syntyi saman 

tien”, vierailukeskuksen markkinoinnista vastaava Jenna Toivonen kertoo. 

Tislaamon sijainti ei muutenkaan ole hatusta vedetty: ”Yksi tislaamon perustajista on kotoisin Isostakyröstä ja tislaamomme – kuvankaunis kivirakennus – sijaitsee aivan hänen kotinsa tuntumassa Kyrönjoen varrella.” 

“Tislaamokierros on mieleenpainuva kokemus.” 

Yksi innostuu tarinasta, toinen tykkää maistelusta 

Vierailukeskuksen palveluihin kuuluu opastettu tislaamokierros tuotantotiloissa, jossa pääset osaksi Kyrön tarinaa ja mikä parasta: tätä tarinaa ei ole tarvinnut keksiä. 

”Tarinamme tempaa mukaansa. Tislaamokierros on mieleenpainuva kokemus, kun on päässyt eläytymään värikkääseen seikkailuumme paikan päällä Kyrön kodissa. Toisille vierailun kohokohta on tasting eli tuotteiden maistelu, jonka yhteydessä pääsee kuulemaan tarkemmin tuotteistamme sekä tarinoista tuotekehityksen takaa.” 

Kyrö on kantanut kortensa kekoon myös yhteiskunnan hyväksi koronan aikana mukauttamalla tuotantonsa sekä valjastamalla henkilökuntansa valmistamaan myös käsidesiä: ”Käsidesistä oli vuosi sitten huutava pula, joten näimme siinä mahdollisuuden osallistua talkoisiin sekä samalla keinon pitää koko porukka työllistettynä, vaikka jouduimme väliaikaisesti sulkemaan vierailukeskuksen. Tänä kesänä saamme toivon mukaan pitää ovet apposen auki ja pääsemme toivottamaan vieraat tervetulleiksi Isoonkyröön” Toivonen summaa. 

Lue lisää Kyrö Distilleryn vierailukeskuksen palveluista ja tarkista ajankohtaiset kesän aukioloajat osoitteesta: kyrodistillery.com 

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika