KODIN SISÄ ILMALLA ON ENTISTÄ ENEMMÄN MERKITYSTÄ


Kun sisäilma on puhdasta ja raikasta, jaksat ja voit paremmin. Toimiva ilmanvaihto huolehtii sisäilmasta automaattisesti. Suodattimien vaihdolla voit itse vaikuttaa sisäilman laatuun.

Kuva: Säännöllisellä ilmanvaihtokoneen suodattimien vaihdolla on suora vaikutus sisäilman laatuun. Puhtaat suodattimet suodattavat parhaiten siitepölyn ja muut ulkoilman epäpuhtaudet.

Viime aikoina sisäilman laatuun on alettu kiinnittää entistä enemmän huomiota. Vietämme ison osan ajastamme sisätiloissa ja hengitämme vuorokaudessa noin 15 000 litraa ilmaa. Kodin ilmanvaihtoa kannattaakin miettiä.

”Se, mitä hengitämme, on nyt entistä tärkeämpää. Hyvä ilmanvaihto huolehtii myös rakennuksen hyvinvoinnista poistamalla kosteuskuormaa. Näin kosteus ei jää makaamaan rakenteisiin”, kertoo Vallox Oy:n markkinointipäällikkö Elina Paavilainen.

Vallox on suomalainen ilmanvaihtotuotteiden valmistaja, jonka tuotantotilat sijaitsevat Loimaalla. Yritys valmistaa 50 vuoden kokemuksella mm. ilmanvaihtokoneita, ilmanjakojärjestelmää ja liesikupuja. Kotimainen osaaminen näkyy tuotteiden laadussa ja varmatoimisuudessa. 

”On hienoa, että entistä useammalle kuluttajalle kotimaisuus on tärkeä arvovalinta. Valitsemalla suomalaisia tuotteita työllistämme suomalaisia.” 

TARPEENMUKAISTA ILMANVAIHTOA AUTOMATIIKALLA

MyVallox-ilmanvaihtokoneissa on sisäänrakennetut anturit, jotka tarkkailevat sisäilman laatua. Ne tunnistavat kosteuspitoisuuden ja hiilidioksidin tason ja tehostavat ilmanvaihtoa tarpeen mukaan. Ohjauksen voi jättää halutessaan vaikka kokonaan automatiikan huoleksi.

”Automatiikka tunnistaa esim. saunomisen jälkeisen kosteuden ja tehostaa ilmanvaihtoa juuri siksi aikaa, että liika kosteus poistuu sisäilmasta. Se tarkoittaa myös optimaalista energian käyttöä.”

Ilmanvaihtokoneet vaativat loppujen lopuksi hyvin vähän huoltoa. Suodattimien säännöllisestä vaihdosta ei kuitenkaan kannata tinkiä, sillä ne pitävät ulkoilman epäpuhtaudet loitolla sisäilmasta. 

”Alkuperäiset suodattimet ovat turvallinen valinta, sillä ne takaavat suodatustehon lisäksi koko ilmanvaihtojärjestelmän toimivuuden suunnitellulla tavalla”, Paavilainen muistuttaa.

Suodattimien suositeltu vaihtoväli on kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin. Tarpeen vaatiessa vaihdon voi tehdä useamminkin.

”Vaihtoväliä voi ja kannattaa tihentää, jos lähistöllä on vilkas liikenne, rakennustyömaita tai on esimerkiksi tavallista runsaampi siitepölykausi.”

Tutustu tarkemmin: www.vallox.com

Jaa tämä artikkeli


Asuminen Talotekniikka