Knowit rakentaa kestävää ja inhimillistä yhteiskuntaa digitalisaation avulla


Kahden menestyvän konsultointiyrityksen, Knowitin ja Cybercomin, fuusiossa syntyi vahva pohjoismainen toimija, joka tarjoaa digitaalisia ratkaisuja yhteiskunnan kestävän kehityksen haasteisiin.

Fuusio teki Knowitista entistä houkuttelevamman kumppanin asiakkaille ja työpaikan työntekijöille, joita on nyt yhteensä noin 3800 Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa, Puolassa ja Saksassa. Suomessa Knowit kasvoi noin 150 työntekijästä noin 400 työntekijään. Yhtiö ymmärtää ohjelmistokehittäjien, pilvi- ja data-asiantuntijoiden, muotoilijoiden sekä johdon konsulttien arvon, joten se panostaa työhyvinvointiin ja viihtyvyyteen. 

”Meillä vallitsee rento ja reilu tekemisen kulttuuri. Jokainen saa olla oma itsensä ja tehdä sitä, mitä osaa parhaiten. Ketään ei jätetä yksin. Teemme asiantuntijoina työt viimeisen päälle kunnolla, mutta muuten heitämme vitsiä keskenämme. Täällä kannustetaan ja tuetaan osaamisen kehittämistä, lisäopintoja ja erikoistumista vielä pidemmälle”, kertoo muotoilija Otto Kauhanen. 

Korona-ajan jälkeen Knowit tarjoaa jokaiselle työntekijälle itselle sopivimman työskentelymallin. Tämä voi palata takaisin toimistolle tai jatkaa täysin etänä kotitoimistolla. Vaihtoehtona on myös hybridimalli, jossa työntekijä työskentelee muutaman päivän viikossa toimistolla ja loput etäyhteyden päässä. 

”Haluamme jättää jälkeemme paremman maailman” 

Makers of a sustainable future -sloganin takana seisoo koko henkilöstö; kaikki haluavat rakentaa kestävää tulevaisuutta digitaalisten ratkaisujen avulla. 

”Monista muista IT-alan toimijoista poiketen meillä on jo pitkään ollut kantavana ajatuksena se, että haluamme tehdä arjesta fiksumpaa, jättää jälkeemme paremman maailman ja inhimillisemmän yhteiskunnan tuleville sukupolville. Se on tärkeää myös minulle henkilökohtaisesti”, valottaa yrityksen vuosien 2019-2020 kestävän kehityksen lähettilääksi valittu Kauhanen. 

Jokainen työntekijä voi edistää tavoitteiden toteutumista laittamalla oman vankan asiantuntemuksensa erilaisiin asiakasprojekteihin. Kädenjälki näkyy jo monen julkishallinnon, kaupan alan ja teollisen toimijan arjessa positiivisena kehityksenä kohti kestävyyttä. ”Digitaalisaation avulla asiakkaat ovat parantaneet muun muassa energia- ja resurssitehokkuuttaan ja vähentäneet ympäristövaikutuksiaan”, Kauhanen lisää. • 

www.knowit.fi

Jaa tämä artikkeli


Suomen Kiinnostavimmat Työnantajat