Klassista ja ajatonta kauneutta kotiin


Masiivikoivusta valmistetut Aku Laakson suunnittelemat aGus Oy:n uutuushuonekalut noudattelevat vaaleaa skandinaavista design-linjaa. Johtoajatuksena on klassinen kauneus ja kestävä käsityölaatu. 

Nuori yrittäjä Aku Laakso on harrastanut puutöitä pienestä pitäen. Hän valmisti ensimmäisen huonekalunsa yhdeksänvuotiaana. 

”Minulla on paljon visioita ja suunnittelua käynnissä ajatuksissa koko ajan. Vähitellen ne sitten tiivistyvät, siirtyvät paperille, siitä tietokoneelle luonnokseksi ja sitten verstaalle työstettäviksi. Yritykseni tuotanto käynnistyi vuonna 2020”, Laakso kertoo. 

Kotimaista käsityölaatua 

Ideat ovat kehittyneet ja nyt Laakso tuottaa perustamansa aGus Oy -yrityksen nimissä klassisia ja ajattoman kauniita uutuushuonekaluja Kanta-Hämeessä Koijärven metsien äärellä. Tuotevalikoimaan kuuluu tällä hetkellä esimerkiksi Ilvesoja-senkkejä, Jiiri-jakkaroita ja -penkkejä sekä Kruunu-valaisimia. 

”Kotimaisuus, oma design ja käsityöhön pohjautuva laatu ja kestävyys ovat toimintani ja tuotteitteni perusteita”, Laakso kuvailee. 

Puuhuonekalujen suunnittelijoista ja tekijöistä Laakso mainitsee esikuvikseen Alvar Aallon, Kari Virtasen ja Antrei Hartikaisen. 

Ykkösmateriaalina koivu 

Materiaalina Laaksoa viehättää erityisesti valikoitu kotimainen koivu, sen ominaisuudet ja kauniin vaalea ulkoasu. Kaikki aGus-huonekalut valmistetaan massiivipuusta. Laakson suunnittelemia huonekaluja saa vaalean, lakatun koivunpinnan lisäksi myös läpikuultavana mustana ja valkoisena. 

Laakson suunnitelmissa on jatkossa käyttää myös esimerkiksi saarnia ja tammea, jotka sopivat vaikkapa isojen ruokailupöytien kestäväksi materiaaleiksi. 

Ruokapöytien lisäksi syksyllä on tulossa myös muita uutuuksia mallistoon.

Tällä hetkellä aGus Oy:n tuotteita on myynnissä yrityksen omassa verkkokaupassa, jälleenmyyjillä sekä Furmus.fi – ja Made in Finland shop -verkkokaupoissa. 

Lisätietoja: agus.fi 

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus