Kirittäjä-konsepti haastaa luutuneet toimintamallit – suunnitelma ja tarjous toimitilasta veloituksetta vain 5 päivässä!


 

Suomen johtava tuotteistaja Jari Parantainen ja Lehdon toimitilapalveluiden johtaja Jaakko Heikkilä kertovat rakennusalan konventioita haastavasta Kirittäjä-konseptista. ”Lehto tekee 5 päivässä sen, mihin muilla kuluu jopa 500 päivää”, Parantainen tiivistää konseptin kilpailuedun.

Lehto mahdollistaa Kirittäjä-konseptillaan rakennushankkeille kiinteän hinnan, sitovan aikataulun ja päätöksentekoon tarvittavat suunnitelmat vain viidessä päivässä. Kirittäjä-palvelua kannattaa hyödyntää myös jo perinteiseen kilpailutukseen edenneen hankkeen selustan turvaavana vaihtoehtoratkaisuna.

Perinteisesti rakennusprojektien aikajänne suunnittelusta rakentamisen aloittamiseen on helposti puolitoistavuotta.
”Me kutsumme niitä viivakoodiprojekteiksi. Työtä tehdään pienissä pätkissä siellä täällä, jolloin projektit etenevät hitaasti, kustannukset paisuvat ja urakkahinta tiedetään vasta suunnittelun valmistuttua, jos sittenkään”, toimitilapalveluista Lehdolla vastaava Jaakko Heikkilä lisää.

”Kirittäjä-konseptilla on harvinaisen yksinkertainen dollarisointi eli miten paljon palvelu tuottaa tai säästää rahaa. On vain laskettava, paljonko menetetään tuottoa tai myyntiä, jos kiinteistön valmistuminen lykkääntyy vuodella”, konseptia kehittämässä ollut tuotteistajaguru Jari Parantainenvalottaa.

Kirittäjässä Lehto kokoaa projektissa tarvittavat osaajat viikoksi yhteen:

”Tehokas ja kokenut joukkueemme puhaltaa yhteen hiileen ja keskittyy vain yhteen hankkeeseen. Koko homma tehdään kerralla valmiiksi – ei kävellen nopeammin, vaan lyhyemmin suoraan kohti maalia”, Heikkilä täydentää.

Taloudellisesti Kirittäjä-viikko ei kustanna asiakkaille mitään, eivätkä he sitoudu vielä mihinkään. Asiakas päättää ennalta varsinaisen hankkeen hintalapun, johon suunnitelmat sovitetaan. Jo toteutetut viisi Kirittäjä-toteutusta ovat olleet erittäin onnistuneita. Asiakkaiden palaute on ollut erittäin positiivista.

”Koko homma tehdään kerralla valmiiksi – ei kävellen nopeammin vaan lyhyemmin suoraan kohti maalia.”

”Osa mukana olleista on sanonut, ettei olisi voinut edes uskoa rakentamisen suunnittelun olevan näin tehokasta”, Heikkilä iloitsee palautteesta. Toteutustapaa kuvaillessa voidaankin puhua uudenlaisesta Lehto-kokemuksesta, jossa hyödynnetään leanoppeja ja asiakkaan ympärille viritettyä koneistoa.

Asiakkaalta vaaditaan vain muutaman tunnin läsnäoloa, kun Kirittäjä-viikko on käynnissä. Viikon tuloksena tuotetaan aineisto, joka pitää sisällään rakentamisen kiinteän hinnan, sitovan aikataulun ja päätöksentekoon tarvittavat tekniset suunnitelmat.

”Asiakas voi viedä aineiston suoraan johtoryhmän pöydälle arvioitavaksi, jonka jälkeen rakentaminen voidaan käynnistää vaikka saman tien.”

Kirittäjä-konsepti sopii monenlaisiin kohteisiin, joita ovat esimerkiksi kaupan ja logistiikan kohteet, tuotannon laitokset ja liikuntatilat :

”Kirittäjä-konseptin mahdollistaa meidän vahvuudet eli teollinen esivalmistus ja vakioidut ratkaisut – ne johtavat varsinaisessa rakentamisessakin tuotantotehokkuuteen ja laatuun”, Heikkilä summaa.

 

Jaa tämä artikkeli


Bisnes