Kipupisteet digityökaverin paikattavaksi


Onneksi on ammattilaisia, jotka kykenevät löytämään organisaatioiden perustoimintojen pahimmat kipupisteet paloitellen niiden panos-tuotossuhteen konkreettisiksi esimerkeiksi. Kulusäästöjä ja työn mielekkyykkättä lisäävät korjausliikkeet hoituvat älykkäällä automaatiolla ja maailman johtavalla ohjelmistorobotiikalla. 

Digital Workforcen Tom Sandell

Maailman johtava ohjelmistorobotiikkaan ja älykkääseen automaatioon erikoistunut suomalainen palveluyhtiö Digital Workforce on ollut merkittävä pioneeri ja vaikuttaja siinä, että yhä useammassa pankki-, vakuutus-, sosiaali -ja terveys-, julkishallinto- sekä teollisuus- ja logistiikkaorganisaatiossa hyödynnetään jo vähintäänkin rutiinitöissä ohjelmistorobotteja. Silti vielä tehdään aivan turhan paljon kallista ja tehotonta manuaalityötä, esimerkiksi taloushallinnon puolella, mikä sitoo arvokasta henkilökuntaa tuottavammilta toimilta. Sanotaan että jopa yli 50% yritysten prosesseista voidaan automatisoida jo lähitulevaisuudessa. 

Tom Sandell vastaa Digital Workforcen Suomen maayhtiön asiakkuuksista, yhtiön kasvu- ja kannattavuustavoitteista sekä palveluiden myynnistä ja osin myös tarjoaman kehityksestä asiakkaille, yhdessä alan johtavien teknologiakumppaneiden kanssa. 

Pitkän linjan tuloksekkaan ja visionäärisen ICT- vaikuttajan toiminnan ohjenuora on selkeä: ”Meidän tehtävämme Digital Workforce:ssa on ymmärtää, mitä kaikkea digitransformaation onnistuminen kunkin asiakkaan liiketoiminnan kipupisteiden osalta tarkoittaa ja miten älykäs automaatio ajetaan osaksi sen toiminnanohjausta. Asiakkaittemme saavuttamien hyötyjen maksimointi on tehokkain ja varmin tapa vaikuttaa yhtiömme kasvuun. Meistä on tulossa yritysten entistä tärkeämpi avainkumppani joka automatisoi ja tehostaa yritysten prosesseja eri keinoin. Yhdistämme teknologian toimialaosaamiseen.” 

Automatisointi on hyvä aloittaa taloushallinnosta

Tylsät ja toistuvat tietotyön rutiinit tappavat työn ilon ja vähentävät mahdollisuuksia luoda lisää liiketoimintaa – tai kehittää parempia prosesseja sekä asiakaskokemusta ja -palvelua. Tämä tiedostetaan, mutta silti kynnys siirtää tällaisia töitä pilvessä viihtyville digityökavereille eli ohjelmistoroboteille on monelle edelleen yllättävän kova. Tai oli, kunnes korona työvoiman sairastuessa tai joutuessa karanteeniin pakotti toimimaan. 

”Pakko on joskus hyvä vauhdittaja, mutta silloinkin ratkaisut kannattaa rakentaa niin, että niistä maksetaan käyttöperusteisesti ja saadun lisäarvon mukaan, ja niitä on rakentamassa todella osaava porukka, jolla on maailmanlaajuisesti ajantasainen näkemys, kyky lukea signaaleja ja maailman parhaat partnerit”, Sandell toteaa ja lisää: ”Helpointa automatisointi on usein aloittaa taloushallinnon dokumentaatioista, laskutusprosesseista, tilausten ja laskujen käsittelystä ja raportoinneista aina GDPR informaatioon. Mutta ensin kannattaa laatia tiekartta ja hoitaa pahimmat kipupisteet kuntoon sitä mukaa, kun automatisointiin on järkevää kulloinkin investoida. Meidän suurimmat suomalaiset asiakkaat ja pörssiyhtiöt ovat saaneet automaatioilla jopa 40 miljoonan säästöt 3 vuodessa”, päättää Sandell. 

digitalworkforce.com

Jaa tämä artikkeli


Bisnes