Kilpailijoista erottautuminen korostuu kasvuryntäyksessä


Passiivinen exit-suunnitelma ei riitä: käyttöön otettu kasvustrategia on selviytymisen minimivaatimus loppuvuoden kasvuryntäyksessä. Rohkeus ja innovatiivisuus punnitaan nyt toden teolla. TBWA \ Helsinki on murtanut perinteisen toimistomallin ja laajentunut mainostoimistosta strategiseksi kasvukumppaniksi, koko ketjun kansainvälisen patteriston voimalla. Paletista löytyy media- ja viestintäpalveluiden lisäksi myös yrityskiihdyttämö. 

Koko maailma on nyt kotimarkkina ja tarjontavyöry ennennäkemätön. ”Viimeistään nyt on aika tehdä kasvusuunnitelma, ohjata myynti ja markkinointi kiitoradalle ja nostaa kierrokset nousua varten”, sanoo TBWA Helsingin toimitusjohtaja Sami Tikkanen. Hän vetää myös TBWA Nordicin toimintaa. 

Erottaudu älykkäästi 

Miten siis toimia? ”Kohderyhmäymmärrys ja ihmisten perimmäisten tarpeiden ymmärtäminen on erityisen tärkeää. Nyt pitää ottaa käyttöön koko yrityksen luovuusarsenaali ja samaan aikaan hyödyntää dataa”, Tikkanen vastaa. 

Moderni markkinointi on tekoja, ei vain sanoja. Erilaistuminen voi lähteä liikkeelle siitä, miltä brändi kuulostaa, tuntuu ja käyttäytyy. 

”Jotta mikään brändi voi menestyä, tuote ja palvelu on tuotava ainutlaatuiseksi elämykselliseksi kokonaisuudeksi. Brändien on oltava aidosti kiinni ympäröivässä kulttuurissa. Markkinointi on se liiketoiminnan väline, jonka avulla ymmärrystä asiakkaista ja ympäröivästä maailmasta syntyy.” 

Tikkanen kertoo pari esimerkkiä. ”Alko lanseerasi Väliveden. Se myytiin hetkessä loppuun, siis vesipullot Alkosta. Tällä tavoin vastuullinen alkoholinkäyttöviesti konkretisoitui.

Tai Case Fortum ja kiertotalous korona-aikana. Circo®-kierrätysmuovista tehtiin kaupan pakastekaapin oviin kyynärkahva, jolloin oven pystyi avaamaan siihen sormin koskematta. Syntyi kansainvälisesti palkittu innovaatio ja uutta vientiliiketoimintaa yhdessä Fiskarsin kanssa.” 

”Markkinointi on liiketoiminnan väline, jonka avulla kehittyy asiakasymmärrys.”

Myös oma luova toiminta tuotteistettu 

TBWA on Suomen palkituin toimisto kaikilla mittareilla. ”Olemme alalla haluttu työnantaja ja kasvukumppani. Suunnitteluprosessimme asiakkaiden kanssa on avoin, ja laitamme myös hyvän kiertämään muun muassa jakamalla kulttuuriymmärrystä @tbwabackslash -kanavissa.” 

Helsingin toimisto on tuotteistanut myös oman luovan prosessinsa ja jakaa sekä innovaatio- että viestintäosaamisensa malleja ketjussa maailmalle. Suunnittelutyössä hyödynnetään myös kansainvälistä DisprutionX-suunnittelutyökalua ja markkina- ja kuluttajasignaalien tutkimusta. 

”Vaihdantatalous ketjussa toimii ja hyödyttää asiakkaidemme liiketoimintaa laajalti.” 

TBWA\Ventures – Luovaa pääomaa kasvuyrityksiin 

TBWA\Ventures on vastikään perustettu TBWA\Helsingin kasvuliiketoiminnan ja ideoiden kiihdyttämö, joka sijoittaa rahallista ja luovaa pääomaa kasvuvaiheen yrityksiin. TBWA\Helsinki valitsee vuosittain 3–5 yhtiötä mukaan tarkoituksenaan viedä kotimaisia ilmiöitä maailmalle ja jakaa osaltaan nuorten yritysten riskiä. 

”Suomi on täynnä loistavia, teknisiä ja liiketoiminnallisia ideoita, joiden potentiaali on valtava, mutta resurssien niukkuudessa ei tuotteistamiseen, viestintään ja markkinointiin löydy aikaa tai tekijää. Haluamme luoda edellytykset suurille kasvuharppauksille, kansainväliselle skaalautuvuudelle ja nostattaa kotimaisia ilmiöitä maailmalle”, Sami Tikkanen kertoo. 

TBWA Helsinki – Tunnusluvut 2020 
  • Liikevaihto 22,5m€ 
  • Myyntikate 14,6 m€ 
  • Liikevoitto myyntikatteesta +23% 
  • Henkilöstö keskimäärin 150 

tbwa.com

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi