KIITOS, AUNTIE – uupumisen ehkäisy on nyt tarpeen!


Monelle työntekijälle etätyö on tuonut helpotusta. Esihenkilöillä puolestaan se on lisännyt hälyttävästi väsymistä. Auntiella on tarjolla kokenutta nopean toiminnan mielen hyvinvoinnin apua ja monipuolisia digityökaluja. 

Esihenkilön väsyminen heijastuu koko organisaatiossa negatiivisesti, ja sillä voi olla kauaskantoisia seurauksia. Auntie tarjoaa tutkitusti tehoavaa psykologista keskustelutukea ja muita työkaluja uupumusoireisiin, stressiin, ylisuorittamiseen tai kadonneen motivaation löytämiseen. ”Olen itse aikanaan kokenut työssä uupumisen ja oppinut tunnistamaan vaaran merkit”, toteaa Auntien perustaja ja keulahahmo Mervi Lamminen. 

Ennaltaehkäisy on avainasemassa. ”Usein esihenkilö pui työterveyshuollon kanssa työntekijöidensä jaksamiseen liittyviä asioita, mutta hänen on vaikea puhua omasta jaksamisestaan. Siksi ulkopuolinen, kokenut ja nopeasti saatavissa oleva psykologinen apu on erittäin tärkeää”, Lamminen muistuttaa. 

Esihenkilöiden aika on kortilla ja uupumusoireet vahvistuvat salakavalasti. ”Olemme kehittäneet erilaisia virtuaalisia, nopeasti käyttöön otettavia työkaluja. Periaate on, että organisaatiolla on kanssamme samantyyppinen vuosisopimus kuin työterveyshuollon kanssa. Tällöin ennaltaehkäisyn lisäksi organisaation työntekijä voi ottaa meihin yhteyttä heti, kun siltä tuntuu ja pääsemme välittömästi auttamaan häntä.” 

Mielen hyvinvointiongelmat yleisimpiä sairauspoissaolosyitä 

Lamminen muistuttaa, että jaksamisongelmia tuntee niin tuore esihenkilö kuin konkarikin. ”Motivaation laskiessa on hyvä kaivaa muun muassa arvoharjoitusten avulla pinnalle tekijät, jotka saivat tehtävään hakeutumaan. Esihenkilöt väsyvät. Se on fakta, josta on saatava stigma pois. Asioille on tehtävissä jotakin, aina. Hyvinvointia ja resilienssiä pystytään kasvattamaan. Onneksi yhä useampi organisaatio ymmärtää jo sen, että tarjoamamme apu on nykyisin aidosti myös rekrytointivaltti. Puhumattakaan siitä, miten merkityksellistä se on koko organisaation liiketoimintakyvylle”, Lamminen summaa. 

Suomalainen start-up Auntie on kansainvälisesti nopeasti kasvava mielen hyvinvoinnin palveluyritys, jonka digitaaliset ratkaisut mahdollistavat tuen vaikuttavuuden mittauksen ja seurannan. Leader in Rough Waters ja Leading from a Distance ovat esimerkkejä konseptoiduista digipalveluista, jotka ovat yhtä helposti saatavilla kuin lounasseteli. Hyvinvoiva esihenkilö on avainasemassa menestyvän tiimihengen luomisessa ja työntekijöiden tukemisessa erityisesti hybridityössä. 

Lataa auntie.io-sivuilta maksuton opas esihenkilölle: Näin tunnistat työuupumuksen. Pyydä HR-osastoasi ottamaan yhteys Auntieen jo tänään. 

Tutustu tarkemmin: auntie.io

Jaa tämä artikkeli


Johtajuus&Työelämä