Kiinteistöt eivät ole kertakäyttötavaraa


LAATU, SIJAINTI JA MUUNNELTAVUUS. Kiinteistöjen arvon säilymisessä näillä kolmella tekijällä on keskeinen roolinsa. Laatu on koko rakennuttamisen ketjun hallintaa suunnittelusta käyttöönottoon sekä suunnitelmallista koko kiinteistön elinkaaren huomioivaa ylläpitoa. Sijainti ei ole siirrettävissä, ja siksi investoinnit tulee kohdistaa sinne, missä niitä eniten tarvitaan. Samalla tulee huolehtia siitä, että kiinteistö palvelee tarkoitustaan. Jos näin ei ole, ja tarpeet muuttuvat yhteiskunnassa, niin kaavan on mahdollistettava joustavasti kiinteistön muuttaminen toiseen käyttötarkoitukseen.

Kivijalkana kaikelle tälle toimii vastuullisuus ja pitkäjänteinen sitoutuminen, jotka ovat ammattimaisen kiinteistönomistuksen toiminnan ydintä. Arvoa halutaan luoda ensisijaisesti asiakkaalle ja onnistuakseen se vaatii nousevien trendien ja kysynnän muutosten ennustamista. Mikä siis tässä ajassa on tärkeää, ja millaisia ominaisuuksia ihmiset arvostavat? Mikä on tulevaisuudessa vastuullisen kiinteistön määritelmä?

Kiinteistöala on yksi Suomen kansantalouden moottoreista. Siksi tuosta moottorista on pidettävä hyvää huolta. Ammattimaisilla kiinteistönomistajilla on tähän keinot ja osaaminen.

Jyrki Laurikainen
RAKLIn toimitusjohtaja

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kiinteistötalous