Kiinteistön digiloikka Visma Tampuurin avulla varmistaa asukastyytyväisyyden


Asukastyytyväisyyteen panostaminen luo usein pohjan pitkille osakas- ja vuokrasuhteille. Yhä useampi kiinteistöalan ammattilainen hyödyntää digitaalisia työkaluja kiinteistöjen hallinnassa. Kun talo toimii, asukkaat viihtyvät. 

Visma Tampuuri Oy on kehittänyt kiinteistöalan ammattilaisille monipuolisen digitaalisen työkalun, Tampuurin. 

”Asiakkaitamme ovat vuokrataloyhtiöt, isännöintitoimistot ja huoltoyhtiöt. Monet asiakkaistamme ottivat viimeistään nyt koronatilanteessa digiloikan, kun asiakaspalvelupisteiden aukioloa jouduttiin rajoittamaan.”, toimitusjohtaja Juha Raitanen kertoo. 

Tampuurista löytyvät kaikki kiinteistön hallintaan tarvittavat toiminnallisuudet. Sillä voi huolehtia mm. kiinteistön kunnossapidosta, kuten huoltokirjasta, remonttisuunnitelmista sekä asukkaiden erilaisista palvelu- tai huoltopyynnöistä. 

”Myös talouspuolen asiat pystytään hoitamaan järjestelmän kautta. Omat toimintonsa löytyvät esimerkiksi vastikkeiden hallintaan, vuokrareskontraan ja taloushallintoon.” 

Taloyhtiö voi viestiä asukkaiden kanssa Tampuurin kattavien viestintätyökalujen sekä asukassivujen avulla. 

”Erilaiset kokouspyynnöt ja muu tiedotus pystytään hoitamaan helposti. Järjestelmä on monipuolinen käytännön työkalu kiinteistöalan ammattilaisille. Meillä on käyttöliittymä myös asukkaille, jotka pystyvät asioimaan suoraan huollon kanssa. Asukas voi hoitaa asian kiinteistöammattilaisten asiakaspalvelun sijaan sähköisissä kanavissa. Lisäksi sähköisessä muuttotarkastuspalvelussa asukas voi ilmoittaa omat havaintonsa asunnon kunnosta jo sisäänmuuton yhteydessä.” 

Tampuurin uusin moduuli on Tampuuri Verkkokauppa. 

”Halusimme helpottaa isännöitsijätodistuksen hankintaa tuomalla ne sähköiseen palveluun. Palvelussa kiinteistönomistaja tai isännöintitoimisto voi tarjota mitä tahansa muitakin palveluitaan oven avauksista lähtien.” 

Järjestelmään voi koota kuhunkin tarpeeseen sopivia toimintoja. Visma Tampuurin verkkosivuilla on hintalaskuri, jonka avulla saa nopeasti käsityksen siitä, millainen kokonaisuus omaan kohteeseen sopisi ja mitä se kustantaisi. 

Yksi Visma Tampuurin suurimmista asiakkaista on Helsingin kaupungin asunnot Oy, joka on Suomen suurin vuokrataloyhtiö ja kiinteistönomistaja. Heka:n kiinteistökannassa on noin 50 000 asuntoa. Tampuuri sopii modulaarisuutensa ja parametrisoitavuutensa ansiosta kuitenkin kaiken kokoisille kiinteistönomistajille ja isännöintitoimistoille. 

”Toimitus tulee avaimet käteen -periaatteella, riippuen kokonaisuudesta ja paljonko asiakkaalla on omaa osaamista ja henkilöstöä. Meiltä saa kaiken tuen käyttöönottoon ja mitä siihen liittyy”, Raitanen lupaa. 

Jaa tämä artikkeli


Bisnes Talous ja johtaminen