Kiinteistöjen tietoliikenneyhteydet ja matkaviestinkuuluvuus kuntoon ilman päänvaivaa


Myös mobiililaitteiden kuuluvuusongelmat ovat monien tunnistama haitta. Taustalla ovat muun muassa rakentamisen tiukentuneet energiatehokkuusmääräykset, jotka heikentävät radiosignaalien kulkua kiinteistöissä”, Orbion Consulting:in liiketoiminnasta vastaava johtaja Arto Saikanmäki kertoo.

Radio- ja sisäverkot ovat olleet aiemmin osa sähköurakkaa, mutta vaatimusten lisääntyessä uudet ratkaisut syntyvät parhaiten alan ammattilaisten tuella, ja yhteistyössä operaattorien kanssa. Tietoliikenne- ja sähköverkkojen suunnitteluun ja kartoitukseen erikoistunut Orbion Consulting sekä toteutuksen ja ylläpidon vahva osaaja Relacom tarjoavat kattavaa näkemystä asiakkaille määräysten mukaisten ratkaisujen luomiseen.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tuskin kukaan haluaa kohdata tilannetta, jossa jälkikäteen joudutaan tekemään kalliiksi tulevia ja käyttäjille ylimääräistä haittaa aiheuttavia kaapelinvetoja ja asennuksia esimerkiksi kiinteistön julkisissa tiloissa.

”Tiedämme, millä tekniikoilla ja ominaisuuksilla verkot kannattaa toteuttaa kohteessa kuin kohteessa. Emme säikähdä suuriakaan tai muuten monimutkaisia työmaita. Olemme suunnitelleet ja rakentaneet verkkoja kauppakeskuksiin, sairaaloihin ja esimerkiksi metrotunneliin. Tuotamme asiakkaan tarvitsemia ratkaisuja avaimet käteen -palveluna mihin kohteeseen tahansa ympäri Suomen”, Relacomin toimitusjohtaja Antti Kirjavainen summaa.

www.orbionconsulting.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Talotekniikka