Kihniö pullauttaa itsensä kartalle ryminällä


Kihniössä on käynnistetty miljoonainvestointien jättihanke: Pyhäniemeen 30 ha:n alueelle nousee hulppea matkailukohde legendaarisen Kalevi Keihäsen suunnitelmien inspiroimana. 

Kihniön kunnanjohtaja Petri Liukku nauttii Pyhäniemen kevätauringon säteistä. ”Ensi vuonna niistä täällä nauttivat tuhannet matkailijat, myös jättimäisten maisemaikkunoiden läpi ennen näkemättömän upeissa lomarakennuksissa”, hän sanoo. 

Onko Kihniö rakentamassa Loma-lappia Pirkanmaalle? ”Kyllä! Lapin luonto näyttää samalta kuin täällä meillä Pyhäniemellä, eikö?” Pakkohan se on myöntää, ettei vertaus ole tuulesta temmattu, kuten eivät ole suuret suunnitelmatkaan, joista osa potentiaalisista sijoittajista on jo saanut makupaloja. ”Tämä on kuntalaisten yhteishanke. Ostimme seurakunnalta ja yksityisiltä lisää maita ja nyt laitetaan kunnolla tuulemaan matkailun saralla”, Liukku sanoo ponnekkaasti. 

Sijoittajat, huomio! 

Pyhäniemeen on piirretty maailmanluokan saunamaailma, kelluva kahvila, kappeli, tapahtumatiloja ja elämyksellisiä majoituspaikkoja hulppeista huviloista seikkailumajoitukseen ja luksus-caravanalueeseen. ”Kohteet rahoitetaan investointituella ja sijoittajien tuomalla pääomalla. Kunta rakentaa lähinnä laiturit ja perusinfraa”, Liukku esittelee. 

Legendaarinen Kalevi Keihänen ponnisti matkailuguruksi Kihniöstä ja oli aikanaan suunnittelemassa Pyhäniemelle ´Seipään seksilomakylää´. ”Me olemme liikkeellä lievemmällä versiolla, mutta kyllä täällä rakkaus kukoistaa, oli se sitten luontoon tai lomailevaan perheeseen”, Liukku nauraa ja toivottaa sijoittajien yhteydenotot tervetulleiksi. 

Petri Liukku, kunnanjohtaja, puh. 044 754 1201, petri.liukku@kihnio.fi 

Tutustu tarkemmin: www.kihnio.fi

Jaa tämä artikkeli


Elinvoimainen Suomi