KIERTOTALOUSMALLI, joka kasvattaa asiakkaidenkin vastuullisuutta


Nimensä mukaisesti 3stepIT:n palvelu on kolmivaiheinen ja kattaa teknologian hankinnan, käytönaikaisen hallinnan sekä uusimisen. ”Vastuullisuuden kannalta kolmas askel on kiinnostavin, sillä se kattaa myös laitteiden kierrättämisen”, kertoo 3 Step IT Oy:n virkaa tekevä toimitusjohtaja Jari Lemmilä. Juuri tämä erottaa 3stepIT:n kilpailijoista. Asiakkailta palautuvat laitteet hyödynnetään vastuullisesti, eikä käyttökelpoista teknologiaa romuteta ennenaikaisesti.

3stepIT:llä on viisi käsittelykeskusta, joissa käytetyt laitteet tietoturvataan ja varmistellaan elinkaaren seuraavaan vaiheeseen. ”Uudelleenkäytön ansiosta laitteiden valmistamiseen käytetyt resurssit saadaan hyödynnettyä kahteen kertaan, jolloin päästöt puolittuvat”, Lemmilä kertoo.

Hankkimalla teknologiaa vastuullisesti tuotettuna palveluna yritykset voivat lisätä omaa vastuullisuuttaan. 3stepIT myöntää palautettuja laitteita vastaan ympäristötodistuksen ja tietoturvaraportin. Vuosittainen vastuullisuusraportti selvittää yksityiskohtaisesti, mistä 3stepIT:n yritysvastuu koostuu ja kuinka, sitä jatkuvasti kehitetään. Riippumattoman tahon auditoimana se on merkityksellinen todiste yhteistyökumppaneille.

”On ollut ilo huomata, kuinka merkittävä rooli vastuullisuudella on myös työnantajamielikuvan kannalta”, Lemmilä kertoo. ”Tämä näkyy konkreettisesti työhaastattelutilanteissa, kun hakijat etsivät vastuullista työnantajaa ja me arvoihimme sopivia henkilöitä.” 3stepIT:llä vastuullisuus näkyy myös päivitetyssä brändissä: “vältämme hukkaa, rakastamme tehokkuutta”.

www.fi.3stepit.com

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kehittyvä Suomi