Kiehtova Kuhmoinen


Pirkanmaahan kuuluvassa Kuhmoisissa voi piipahtaa tai lomailla pidempäänkin leppoisassa kesämiljöössä mukavan vapaa-ajan puuhailun parissa. Päijänteen äärellä on tarjolla hienoja luontoelämyksiä ja kiinnostavaa kulttuuria. Ohessa muutamia poimintoja.

Sahanrannan satama Päijänteen rannalla

Moninkertainen Vuoden vierasvenesatama -kohde ja monipuolinen vapaaajanviettopaikka. Alueella tarjolla mm. minigolf, padel, paintball sekä ravintola, kahvila ja putiikki sekä Matkaparkki lyhytaikaiseen majoittumiseen.

Liikuntaa luonnossa

Miellyttävää melontaa: Pitkäveden järvien ja jokien 20 kilometrin mittainen reitti on upea elämys. Menoksi maastopyörällä: Kuhmoisten 65 km:n maastopyöräreitistö yhdistyy Isojärven kansallispuiston maastopyöräreittiin. Kiekkoa koriin: Kunnan keskustassa on käytössä suosittu, monipuolinen ja luonnonkaunis 18-väyläinen frisbeegolf-rata.

Isojärven kansallispuisto

Paljon nähtävää ja koettavaa vaeltajalle, melojalle ja maastopyöräilijälle jylhissä metsä- ja järvimaisemissa. Heretyn kämppäkahvilalta voi vuokrata mm. kanootin, soutuveneen, pyörän ja retkeilyvälineitä.

Linnavuori Saaresjärven hienoissa järvimaisemissa

Muinaisen Linnavuoren puolustuslinnan alueen jyrkät kallioseinämät kohoavat 45 metriä Saaresjärven yläpuolelle. Kohteen viereen pääsee autolla ja pyörällä, ja perille kävellen.

Riihigallerian kesä: Helmiä Pirkanmaalta 16.6.–22.8.

Esillä 18 pirkanmaalaisen taitelijan töitä hienossa, vanhoista hirsistä tehdyssä näyttelyrakennuksessa pienen kosken partaalla.

Nihtilän Tila

Kotieläinpihassa on maatilan eläimiä, joista osaa voi myös silitellä. Tilalla on myös kesäkahvila.

Lisätietoja:

www.kuhmoinen.fi
Instagram: kuhmoinenkunta
Facebook: Kuhmoinen – kunta

 

 

Jaa tämä artikkeli


Lifestyle