KIDE Hotel by Iso-Syöte ravistelee perinteistä hotellikonseptia


Uudessa KIDE Hotellissa ei ole perinteistä myyntipalvelua tai vastaanottoa, vaan kaikki hoituu asiakkaan mobiililaitteen kautta. Huoneiden varaus, maksu, sisäänkirjautuminen, ovien avaaminen, lisäpalveluiden osto ja jopa uloskirjautuminen tapahtuvat kännykällä. Asiakas saa kännykkäänsä myös paljon tietoa alueesta ja siellä olevista palveluista sekä tapahtumista, reaaliajassa. “Digitaalisuus tarjoaa huimat mahdollisuudet”, toteaa Jorma Terentjeff.

Terentjeffin luomassa konseptissa hotellin toinen kantava teema on ekologisuus. Hotellin huonemoduulit rakennettiin kestävän kehityksen mukaisesti Lehto Groupin tehtaalla, sisätiloissa. Ratkaisulla varmistettiin, että rakentamisen aikana rakenteisiin ei syntynyt kosteusvaurioita. Tällä tavoin myös materiaalihukka sekä turha työ pystyttiin minimoimaan.

Hotellin ravintolan johtava teema on kiertotalous. Ravintola hankkii lisäksi raaka-aineet paikallisilta tuottajilta niin paljon kuin mahdollista.

KIDE Hotellin lämmitysratkaisuksi valittiin ympäristöystävällinen, St1:n suunnittelema ja operoima maalämmitys. Energiatehokkuuden maksimoimiseksi huoneiden lämmönsäätelyssä on käytetty viimeisintä teknologiaa. Lisäksi hotellin käytävien lämpötila on huomattavasti alhaisempi kuin huoneiden lämpötila. Aulatiloja ei lämmitetä lainkaan. “Palautteiden mukaan asiakkaat arvostavat tehtyjä ratkaisuja”, Terentjeff kertoo.

Menestysreseptinä megatrendien tunnistaminen

Terentjeffillä on vuosikymmenien kokemus yritysten johtotehtävistä. “Menestyvä johtaja tarvitsee aina ympärilleen tiimin, jossa on eri osa-alueiden huippuosaajia.” Johtajalla täytyy kuitenkin itsellään olla syvällinen ymmärrys yrityksensä liiketoiminnasta. Osaamista ei voi delegoida. “Menestyvän yritysjohtajan täytyy pystyä motivoimaan ja sitouttamaan koko organisaatio yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi”, Terentjeff linjaa. Toiminnan täytyy olla avointa ja palkitsevaa. “Johtajan täytyy aina muistaa, että jokainen ihminen on kuin laskuvarjo – toimii vain
avautuessaan.”

Menestyminen edellyttää myös globaalien megatrendien tunnistamista ja kykyä arvioida niiden vaikutuksia yrityksensä liiketoimintaan. Megatrendien uhkakuvat ovat tulevaisuuden mahdollisuuksia. Mahdollisuudet pitää vain oivaltaa. Perinteiset markkinatutkimukset eivät enää auta ymmärtämään yrityksen muutostarpeita, koska kehitys ei ole enää lineaarista. “Markkinoiden muutokset ovat erittäin nopeita ja eilisellä tiedolla ei voida enää johtaa huomenna”, huomauttaa Terentjeff.

Digitaalisuus ja uudet teknologiat ovat mahdollistaneet uusien, globaalien jättiläisten synnyn ja kasvun jopa muutamassa vuodessa. Toinen megatrendi on hiilijalanjälki ja sen minimointi. Se vaikuttaa kaikkeen siihen, mitä syömme, miten kulutamme ja miten liikumme. “Se luo uusia mahdollisuuksia meille suomalaisille. Puhdas luonto on myös meidän suomalaisten etuoikeus”, Terentjeff päättää.

syote.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kehittyvä Suomi