Kevään juhlahetkistä nautitaan hyvän ruoan ja juoman äärellä – kotioloissa.


 Hyvä kuohujuoma on luonnollisesti yksi juhlien kohokohdista.

Koska kesän kynnyksellä edelleen vietetään aikaa enemmän tai vähemmän kotosalla, mökillä tai mini-piknikillä pienessä porukassa, kannattaa ilo repiä irti kaikista pienistä yksityiskohdista. Yksi tärkein seikka juhlavan tunnelman luonnissa on hyvän kuplivan juoman valinta. Kysyimme siis lisää kevään juomavinkkejä alan huippuasiantuntijalta. 

Arvid Nordquist tuo maahan eri puolilta maailmaa laadukkaita viinejä, joita saa Alkosta. Viimeksi juttelimme KWV:n punaviineistä, nyt valitaan moneen juhlahetkeen sopiva kuohuva yhdessä tuotepäällikkö, viiniasiantuntija Tomas Salmen kanssa. Mutta sitä ennen vielä lyhyt katsaus sekä viinin ominaisuuksiin että viinin ja ruoan liittoon. 

Monen silmät ovat auenneet kasvavan viinivalikoiman myötä myös tuotteille, joiden alkoholipitoisuus on perinteisiä tuotteita matalampi. Terveyteen liittyvät trendit ja liikkumisen ilo luovat yhdessä lähtökohtia, joissa virkeys on tärkeä osa hyvinvointia. Nautintojuomien alkoholipitoisuus on osa-alue, johon yhä useampi haluaa kiinnittää huomiota. 

”Nykyään on täysin mahdollista tuottaa maistuvia, juhliinkin mainiosti sopivia tuotteita, joiden alkoholipitoisuus alittaa reilusti tason johon moni on tottunut”, Tomas toteaa. ”Tärkeintä on kuitenkin että löytää käyttötilanteeseensa sopivan tuotteen, oli se sitten ruokaviini tai juhlavampi juoma.” 

Kohtuudella nautittuna viini virkistää ja saa hyvän ruoan aromit paremmin esille. ”Mitään monimutkaista ei välttämättä tarvitse kehittää mutta hyvillä ruoan ja viinin yhdistelmillä saa kotioloissakin rakennettua tärkeitä elämyshetkiä. Meidän pitää antaa itsellemme hetkeksi lupa antaa ajatusten vaeltaa muualle pienen nautintohetken avulla, erityisesti juhlahetkissä. Moni meistä saa edes jollain tavalla, virtuaalisesti ja pienellä kotijoukolla, juhlistaa esimerkiksi valmistujaisia. Valitsin siksi tällä kertaa päärooliin kuohujuoman”, Tomas lisää. 

 KWV CUVÉE ROSÉ (7 %) 

on viehkeän hedelmäinen ja kauniisti vaaleanpunainen kuohuva, jossa on hurmaavia vivahteita vadelmasta ja lempeästä sitruksesta. Kauniisti pakattu tuote on omiaan erilaisissa juhlatilaisuuksissa, mutta sopii vallan mainiosti myös jälkiruokien kanssa nautittavaksi. KWV Cuvée Rosé maistuu ihanalle sellaisenaan, ja hauska idea on antaa jokaisen tuunata oman lasillisensa esim. kotimaisilla marjoilla tai rosmariinin oksalla.

 Cuvée Rosé 9,79 € (12,52 €/l) 
ALKON TUOTENUMERO 633667 

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika