Keurusseutu tarjoaa vaihtoehdon ruuhka-Suomelle


Muuttoliike suuntaa vauhdilla suuriin kasvukeskuksiin. Kehittämisyhtiö Keulink Oy:n toimitusjohtaja Jukka Kentala kuitenkin uskoo, että rotaation suunta muuttuu liikenneyhteyksien kehittyessä ja etätyön lisääntyessä. Silloin lähellä Jyväskylää sijaitseva Keurusseutu on vahvoilla.

”Meillä on terveet koulut, hyvät harrastusmahdollisuudet, tilaa elää ja menestyviä yrityksiä työllistäjinä. Pelkästään neljä suurinta teollisuusyritystämme rekrytoivat viime vuonna 80 uutta työntekijää. Me Keulinkilla tarjoamme vahvaa taustatukea kaikkiin yrityksen elinkaaren vaiheisiin”, Kentala kertoo.

Keurusseudun vetovoimaa rakennetaan kuluvana vuonna useiden ELY-rahoitteisten hankkeiden voimin. Satamat ja reitit -hankkeessa alueen upeita vesi- ja maastoreittejä sekä satama-alueita kehitetään entistä houkuttelevammiksi. Samalla luodaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia yrityksille. Myös Maaseudun kehittäminen -hankkeessa kehitetään uusia bisneksen kivijalkoja alueen mikroyrityksille.

”Esimerkiksi maatilat voisivat tarjota viljelyn ohella vaikkapa Creen Care -palveluja, metalliteollisuuden alihankintaa tai vanhuspalveluja. Yrittäjyyden asiaa ajaa myös Viila-hanke, jossa kehitetään entiselle varuskunta-alueelle tapahtuma-, turvallisuus- ja logistiikkapalveluiden keskittymää. Kasarmialueelle on sijoittunut jo nyt noin 20 yritystä, joten tilanne näyttää hyvältä”, Kentala iloitsee.

https://www.keulink.fi/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kehittyvä Suomi