KETTERÄ KELA


Työskentely Kelassa on merkityksellistä, se tukee yhteiskunnan keskeisiä palveluja ja mahdollistaa hyvinvoinnin. Kelan yli 800 hengen IT-osastolla pysytään kehityksen aallon harjalla ja hyödynnetään uusinta teknologiaa. 

Kelassa kehitetään toimintavarmoja hyvinvoinnin IT-järjestelmiä. Vaikka toimintaa ohjaa säädökset, työskentely on joustavaa ja autonomista. Ryhmäpäällikkö Mervi Kukkosen johtamiin kehitystiimeihin kuuluu reilut 30 kelalaista ja 20 konsulttia. 

”Jokainen suomessa asuva on jossain vaiheessa elämäänsä kosketuksissa Kelan palveluihin. OmaKelan ja Omakannan kehitystyöllä pyritään tehostamaan ja helpottamaan arkea.” 

10 vuotta Kelassa esihenkilönä toiminut Kukkonen on ollut mukana jalkauttamassa ketterää scrum-menetelmää, ja rekrytointien lisäksi hän vastaa päivittäisen toiminnan kehittämisestä: ”Osaaminen on toimintamme ydin. On äärimmäisen tärkeää pysyä ajan hermoilla, tietoturvan on oltava huippuluokkaa ja asiakaskokemuksen miellyttävä.” 

Aleksi Koskiaho päätyi Kelaan Kukkosen seulan läpi 2,5 vuotta sitten. Hän aloitti tradenomiopintojen harjoittelulla palvelumuotoilussa, jatkoa seurasi käyttöliittymäsuunnittelussa ja nyt hän on ohjelmistokehittäjänä: ”Palvelumuotoilijana kehitin sitä, mitä nyt koodaan.” 

Sattumien kautta Kelaan päätynyt Koskiaho yllättyi julkisen toimijan joustavuudesta, kiitosta saa myös loistava perehdytys. Hän arvostaa vaikuttamismahdollisuuksia, kehittymistä ja asioiden tehokasta etenemistä: ”Meillä on vahva yhdessä tekemisen -meininki. Esihenkilötyö on tasokasta ja työkaverit mukavia.” 

Etenemiseen kannustetaan 

Hannu Timantille oli nuoresta pitäen haave työskennellä julkisella sektorilla. Hän on ollut Kelan leivissä nyt 10 vuotta ja kokee työnsä merkitykselliseksi. 

”Olin merkonomiksi valmistumisen jälkeen hetken työtön ja järjestelmä tuli tutuksi. Ensimmäisessä roolissani Kelalla avasin asiakkailta tullutta postia, jotka skannasin ja indeksoin järjestelmään.” 

Timantin ura jatkui etuuksien käsittelijäksi ja esihenkilön kannustuksella hän opiskeli töiden ohessa IT-tradenomiksi. Nyt hän on testaajana kehitystiimissä. 

”Olen kokenut prosessin eri näkökulmista ja siitä on merkittävää hyötyä työssäni. Pääsen hyödyntämään luovuuttani ja opin koko ajan uutta.” 

Kukkonen, Koskiaho ja Timantti arvostavat varmuuden ja joustavuuden lisäksi työsuhde-etujaan. Kukkonen listaa: ” lomat ovat pitkät, lounasetu todella hyvä ja terveydenhuolto kattava. Päälle vielä esimerkiksi liikunta- ja kulttuurisetelit, erilaiset kerhot, liikuntapaikat sekä pyöräetu.” 

Tutustu tarkemmin: www.kela.fi

Jaa tämä artikkeli


Suomen Kiinnostavimmat Työnantajat