Kestäviä muistoja


Kuvaverkon kuvaajat ovat ammattilaisia, joilla on runsaasti kokemusta koulu- ja päiväkotikuvauksista.

Kuvaverkko on ensimmäisenä Suomessa siirtynyt ongelmajätteettömään kuvanvalmistukseen koulu- ja päiväkotikuvauksessa. Siinä, missä perinteinen valokuvien valmistus tuotti vaarallisia ympäristömyrkkyjä, nykyinen kemikaalivapaa kuvantuotantotapa on ympäristöystävällistä. Kuvat muodostetaan valokuvapaperille täysin ilman kemikaaleja tai hiilidioksidipäästöjä. Nykyaikaisen tekniikan myötä myös kuvien laatu ja kestävyys ovat aikaisempaa huomattavasti paremmat.

Kuvaverkko on usean yksityisen kuvausliikkeen verkosto, jolloin kuvaajat tulevat läheltä koulua tai hoitopaikkaa ja ovat työssään todellisia ammattilaisia. Kuvaverkossa työskentelee 100 ammattikuvaajaa ympäri Suomen.

Lapsille tuttu ammattikuvaaja saa hymyt irtoamaan

 

Helsingin Herttoniemen Montessori-leikkikoulun vetäjä Katja Huhtala ymmärtää, että perheet haluavat tallentaa lastensa muistoja myös ammattikuvaajan avulla.

”Järjestämme mielellämme mahdollisuuden kuvauttaa lapset. Mutta kuvaustapahtuman tulee sujua sutjakkaasti, etukäteen sovitussa aikataulussa. Lisäksi kuvaajan pitää olla tottunut toimimaan pienten lasten kanssa”, hän kertoo.

”Sen jälkeen, kun joku suositteli meille kolmisen vuotta sitten Kuvaverkon kuvaajaa, olemme olleet tyytyväisiä. Kaiken lisäksi olemme saaneet joka kerta paikalle saman, tutun kuvaajan, mikä luonnollisesti helpottaa saamaan kuviin nauravaisia lapsia myös ryhmäkuvauksen osalta. Mikä parasta, kuvaaja on ollut valmis joustamaan ja ottanut meistä kivan yhteiskuvan vaikka ulkona talon edestä, jotta olemme saaneet kuviin mukavaa vaihtelua”, Huhtala lisää.

2,5-vuotiaan ensimmäinen päiväkotikuvaus tuotti mukavat muistot

Siuntion Daghemmet Lilla-Alexis -päiväkodissa järjestettiin alkukeväästä Kuvaverkon toimesta kuvaus.

”2,5-vuotias tyttäremme on käynyt vuoden verran päiväkodissa eikä ole aikaisemmin oikein tykännyt poseerata kameran edessä. Meitä mieheni kanssa jännitti aika tavalla kuvauspäivän aamuna. Päivän jälkeen kotona tyytyväinen tyttö ei sen kummemmin vastaillut kysymyksiimme päivän tapahtumista, joten hieman jännittyneenä odotimme lopputulosta”, kertoo Jatta Koljonen.

Ilo oli sitäkin suurempi, kun sähköpostiin ennakkoarviota nopeammin tupsahti linkki verkkokauppaan.

”Kuvat olivat aivan upeita, tyttö hymyili niissä aurinkoisesti ja poseerasi eri asennoissa. Kuvista huomasi, että tyttö oli selvästi nauttinut kuvauksesta”, Jatta nauraa.

Yhdessä sukulaisten kanssa valittiin mieleiset kuvat.

”On mukava, kun saamme myös mahdollisuuden tilata lisäkuvia. Tämän edun aiomme käyttää hyväksi.”

Upeiden kuvamuistojen lisäksi perheen nuorimmaista taisi puraista myös valokuvauskärpänen. ”Nyt neiti kulkee kotona näpsimässä kuvia leikkikamerallaan”, Jatta nauraa.

www.kuvaverkko.fi

Jaa tämä artikkeli


Perhe